Ford Almussafes eliminarà el torn de nit en les plantes de vehicles des de l'1 gener de 2022

Guardar

Operaris treballant a la planta Ford Almussafes
Operaris treballant a la planta Ford Almussafes

La direcció de Ford Almussafes ha comunicat aquest dimarts als representants dels treballadors que ja no hi haurà torn de nit en les plantes de fabricació de Vehicles des de l'1 de gener de 2022, segons han informat a Europa Press fonts sindicals.

La multinacional ha confirmat la mesura en la taula de diàleg setmanal oberta amb el Comité d'Empresa per a aconseguir un 'Acord d'Electrificació', en el marc del redisseny del negoci de Ford a Europa amb menys models i centrat en els híbrids i elèctrics.

El secretari general del Comité d'Empresa i portaveu d'UGT en Ford Almussafes, José Luis Parra, ha mostrat la seua "preocupació pel possible excedent" de plantilla que això puga provocar tant en Ford com en la resta del polígon industrial, entre les empreses auxiliars de l'automoció.

A més, la direcció de Ford Almussafes ha continuat "insistint en la reducció salarial com a punt fonamental per a guanyar competitivitat", ha explicat Parra.

No obstant això, "a pesar que aquesta mesura s'està imposant en el conjunt del sector, des d'UGT continuarem treballant per a aconseguir un acord que protegisca l'estatus dels treballadors de Ford en moments de gran incertesa i inestabilitat, com estem veient, en els constants canvis que s'estan produint en l'ERTO per la falta de components", ha asseverat el responsable sindical.

Parra ha assegurat que continuaran "treballant en taula negociació per a aconseguir un 'Acord per l'electrificació', perquè sense càrrega de treball no podrem negociar cap mena de condició laboral".

Quant al 'teletreball', la fàbrica ha presentat una proposta "insuficient per al que UGT ve demandant des d'abans de la pandèmia". Per al sindicat, "és fonamental una compensació econòmica per als companys i companyes en modalitat de teletreball", ha apuntat.

D'altra banda, la direcció en aquests moments no contempla la negociació proposada per UGT sobre els 30 treballadors de Motors que anaven a prejubilar-se a través de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) acordat el mes d'abril passat, però l'eixida de la qual ha sigut "congelada" amb motiu del llançament del nou motor híbrid.

Per part seua, el portaveu de STM, Daniel Portillo ha lamentat que l'empresa insistisca en "la importància que la plantilla de Ford Almussafes treballe més i cobre menys per a ser una fàbrica més competitiva" i ha advertit que per al sindicat continuaran sent "línies roges la retallada de drets laborals i econòmics. Nosaltres per ací no anirem". En la seua opinió, és la direcció la que ha de "posar-se les piles per a portar càrrega de treball".

Des de CGT han plantejat l'eixida de la cadena de Muntatge i dels llocs de treball més durs dels treballadors amb més de 50 anys i la seua recol·locació en llocs de treball que requerisquen un menor esforç físic i han demanat la creació de llocs de treball indirectes que permeten la recol·locació de treballadors amb limitacions mèdiques, una proposta que l'empresa no accepta, ha lamentat el sindicat.

Arxivat a:

Destacats