Ford Almussafes acorda amb UGT un nou ERTE de 15 dies en el primer trimestre per a 4.764 treballadors

Guardar

Operaris treballant a la planta Ford Almussafes
Operaris treballant a la planta Ford Almussafes

La direcció de Ford Almussafes (València) ha pactat aquest dilluns amb UGT, sindicat majoritari en la planta, un nou Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per a les plantes de vehicles i departaments auxiliars de 15 dies laborals de parada completa en aquest primer trimestre, una setmana per mes, que afectarà 4.764 treballadors, segons han informat Europa Press fonts sindicals.

En concret, els dies de parada que contempla el nou ERTO seran el 24, 28 i 31 de gener, el 4, 7, 11, 14, 21 i 25 de febrer i el 4, 14, 15, 16, 17 i 31 de març i les condicions continuen sent "les mateixes que les anteriors". L'empresa ha plantejat aquest nou ERTO per causes productives derivades de la falta de xips semiconductors i la inestabilitat produïda en relació als components en el sector de l'automòbil.

La direcció havia citat als sindicats a una nova reunió aquest dilluns per a intentar arribar a un acord, que finalment només ha subscrit UGT, sobre les condicions plantejades en aquest nou ERTO. Així mateix, també s'havia convocat una reunió de la Comissió Negociadora de l'acord per l'electrificació.

Sobre aquest tema, des d'UGT, sindicat majoritari en la planta, han valorat que han sigut "els únics" que han signat l'acord, han destacat que aquest "protegeix els interessos dels treballadors" de Ford a Almussafes i han lamentat que la resta de les organitzacions sindicals "diuen que sí que entenen tot, però no arriben a acords".

En aquest sentit, han comentat que l'empresa insistia que l'acord que proposaven està "fora de mercat" perquè és "el 80 % del salari real diari més complements al 100% i, en molts casos, quasi un 95% de salari dels treballadors que estan en l'ERTO".

En tot cas, una vegada "salvat aquest escull", des d'UGT han instat a "centrar-se" en la negociació sobre el futur de la factoria, pel fet que és "la més complicada i atípica" que s'ha viscut "en la història" de la fàbrica.

Per part seua, des de STM, el seu portaveu, Paco González, ha considerat que l'ERTO "cronifica una situació que perpetua una falta de salaris, un mal econòmic i inestabilitat" a una plantilla que "tants beneficis ha aconseguit" per a la factoria d'Almussafes.

STM, que no ha signat l'acord, ha avisat que "segueix clar" que "en qualsevol moment" es modificarà l'ERTO perquè "no és clar quan hi hauran problemes amb els xips". Davant aquest escenari, González ha assenyalat que han fet un "esforç" per "entendre" la situació, però ha incidit en què el problema "existeix".

Per això, ha proposat "altres fórmules" que, segons el parer del sindicat, poden "millorar la vida" de la plantilla, entre elles la reducció de les càrregues de treball en les cadenes, ja que les anteriors "eren menors" i ara "van de gom a gom", i impartir més cursos de formació als treballadors que ho necessiten.

La factoria valenciana tenia en vigor altre ERTO des del passat 30 de setembre fins a finals de 2021. En l'última comissió negociadora, abans de Nadal, es va anunciar el nou expedient temporal i es va aprovar el calendari laboral de 2022, mentre l'empresa va tornar a mostrar la seua intenció de revisar els salaris a la baixa.

Arxivat a:

Destacats