Fira València renova els seus òrgans de direcció

Guardar

ribo
ribo

Hui s'ha celebrat la reunió del patronat de Fira València, que ha presidit l'alcalde de València, Joan Ribó. Un esdeveniment que ha servit per a la renovació dels càrrecs dels òrgans de govern de Fira de València. "Continuem fent de Fira València un referent de dinamització econòmica per a la ciutat, i la renovació de càrrecs continua avançant cap a aquesta direcció. A més amb una aposta decidida per a avançar cap a la paritat entre homes i dones", ha assenyalat l'alcalde.

A causa de l'absència de candidats i candidates per a cobrir la presidència del comité executiu, s'ha acordat que totes les funcions de caràcter decisori siguen assumides pel mateix comitè, que podrà reunir-se com a tal o com a comissió permanent. Així mateix, les funcions de tall més representatiu i institucional passen als vicepresidents de la institució, mentre que les funcions de caràcter executiu o administratiu que s'estimen oportunes podran delegar-se en la direcció general. Una solució que ha sigut considerada per totes les parts – Generalitat, Ajuntament de València, Cambra de Comerç i CEV – com la propícia per a garantir la normal operativa de Fira València durant el període de transformació que travessa en l'actualitat.

"Com a president del patronat de Fira València, vull agrair sincerament a José Vicente González els sis anys llargs que ha dedicat a la presidència del comité executiu, tal com he fet en la reunió que acabem de tindre", ha manifestat l'alcalde de València. "Durant aquest temps, José Vicente ha sigut una peça clau en la recuperació del rumb de la fira, tant en l'econòmic com en l'estratègic", ha agregat Ribó.

L'alcalde de València ha destacat que "quan jo vaig arribar, aquesta casa estava en números molt rojos", per això ha fet valdre que "l'any passat vam tenir un resultat positiu de 2,3 milions, la millor dada des de 2008, i un EBITDA de 3,4 milions". Unes xifres que per a Ribó són "un indicador que la feina ací en la Fira es fa bé, es fa bé pensant en totes les persones que han estat dirigint, en el president i en tot el personal". La prioritat primera, segons ha especificat l'alcalde, serà la de "resoldre el deute que té la Fira, i en eixe sentit, és la Generalitat qui ha de donar el primer pas. L'Ajuntament estarà al costat del Consell, amb qui treballarà braç a braç. És innegable que la gestió actual és molt bona, que hem deixat arrere l'etapa de corrupció i que ara treballem per a reflotar organismes com la Fira i dinamitzar l'economia valenciana".

Uns agraïments que Ribó ha estés a la labor de tot el personal de Fira València en els últims anys, gràcies als quals "la institució s'ha enfortit com una eina al servici del teixit productiu de la Comunitat, amb impactes també rellevants en l'entorn econòmic de la mateixa fira". En aquest sentit, l'alcalde de València ha fet referència a l'estudi d'impacte econòmic realitzat per l'IVIE en el qual "deixa clar que l'activitat de la Fira València suposa el 0,5% del PIB valencià i manté el 0,6% de l'ocupació autonòmica. A més els expositors valencians de la fira atribueixen més de 1.000 milions de la seua facturació a la presència en Fira València".

Destacats