España: "Amb la reducció temporal del 10% de l'import de les taxes volem ajudar a les famílies valencianes enfront de la inflació"

Guardar

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España
El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha defensat en Les Corts l'aprovació del Decret llei 19/2022 "amb el qual volem prorrogar la vigència de la reducció temporal del 10% de l'import de les taxes i preus públics de la Generalitat fins al 31 d'agost de 2023 alhora que ampliem la suspensió del pagament del cànon de sanejament per a les famílies valencianes fins al 31 de juliol de 2023 amb l'objectiu d'ajudar les famílies i empreses valencianes a fer front a la pujada de preus i al cost energètic".

D'aquesta manera, el responsable d'Hisenda ha apuntat que amb aquesta norma "busquem prorrogar mesures que s'han demostrat eficaces, que beneficien a la immensa majoria de ciutadans i que van nàixer amb la vocació d'ajudar enfront dels efectes de la guerra d'Ucraïna i de la inflació, dos escenaris que encara hui continuen afectant el nostre dia a dia".

Per això, ha apuntat el responsable d'Hisenda, "és fonamental que recolzem la prolongació durant huit mesos més d'unes mesures que ajudaran a mitigar les factures dels valencians i valencianes".

En aquest sentit, Arcadi España ha assenyalat que les famílies valencianes "continuen vivint situacions complicades a causa de la inflació i per això hem de continuar fent esforços per a reduir els preus, reduir al màxim la pèrdua de la seua capacitat adquisitiva i garantir la defensa dels seus drets i l'accés a tots els serveis públics".

Mesures contra la despoblació

De la mateixa manera, el conseller d'Hisenda també ha defensat la inclusió en la Llei 13/1997 de la Generalitat per la qual es regula el tram autonòmic de l'IRPF la inclusió de noves deduccions fiscals "que ens permetran continuar avançant en la lluita contra la despoblació dels municipis de la Comunitat, a través de mesures específiques de suport a l'activitat econòmica d'aquestes localitats i majors facilitats en l'adquisició d'habitatge".

Així, Arcadi España ha indicat que es "creen dos nous incentius fiscals per a atraure i mantenir negocis i empreses, així com per a protegir nuclis històrics i enclavaments amb una important representació de l'arquitectura tradicional".

En concret, les empreses que adquirisquen immobles per a destinar-los a ser seu social o centre de treball donen municipis en risc de despoblació veuran reduït el tipus impositiu corresponent a l'Impost de Transmissions Patrimonials del 10% general al tipus superreduït del 4%.

A més, comptaran amb una bonificació del 30% sobre la quota d'Actes Jurídics Documentats, en el cas que van ser realitzades entre empresaris o professionals i van estar subjectes a l'Impost sobre el Valor Afegit.

Per a poder accedir a aquestes deduccions les empreses hauran de conservar en aquests municipis la seua seu social o centre de treball durant almenys un període de tres anys i comptar amb almenys un treballador a jornada completa durant aquest mateix període.

Finalment, amb l'objectiu de fixar població en aquests municipis i fomentar la rehabilitació d'habitatges, els particulars que adquirisquen habitatges, ja siguen per a primera o segona residència o per a destinar-la a lloguer turístic, tindran una bonificació del 50% en la quota corresponent de Transmissions Patrimonials, sempre que els condiciones i rehabiliten per a garantir la protecció dels nuclis històrics i l'arquitectura tradicional.

Arxivat a:

Destacats