Es validen els projectes que permetran que la meitat de l'energia generada en la Comunitat Valenciana siga renovable

Ximo Puig destaca que la Generalitat compleix els terminis i demostra el seu compromís per a avançar en la transició ecològica i fins i tot superar els objectius fixats per a aconseguir la sobirania energètica

Guardar

Plaques solars sobre un sostre. Foto de Nuno Marques
Plaques solars sobre un sostre. Foto de Nuno Marques

La Comunitat Valenciana continua avançant cap a l'objectiu d'aconseguir la sobirania energètica l'any 2030. Aquest mateix dimecres, la Generalitat ha avalat un total de 61 projectes que permetran que més de la meitat de l'energia generada en la Comunitat Valenciana siga d'origen renovable.

Uns projectes per als quals es mobilitzarà una inversió de 859 milions d'euros i que permetran produir 1.356 MW, l'energia equivalent al consum anual de 678.000 llars. A més, suposarà la creació de quasi 1.500 llocs de treball per a la construcció i manteniment de les plantes.

Concretament, s'han analitzat un total de 107 expedients subjectes a l'objectiu marcat per a aquest 25 de gener, i més del 50% ha superat aquesta fase de tramitació. Dels 46 restants, 31 han obtingut avaluació desfavorable i 15 no han prosperat per desentiment de les empreses. No obstant això, no s'executaran avals a cap promotor.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, junto a Isaura Navarro, Rafa Climent y Rebeca Torró
El president de la Generalitat, Ximo Puig, al costat d'Isaura Navarro, Rafa Climent i Rebeca Torró

Millor competitivitat per a les empreses

Així ho ha explicat el president Ximo Puig després de mantenir aquest matí en el Palau una reunió de treball amb el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent; la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, i la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

Puig ha avançat que tots els projectes que complien amb els requisits compten ja amb la declaració d'impacte ambiental o amb els permisos requerits per a la seua implantació, la qual cosa permet afirmar que la Generalitat ha examinat "dins del termini i en la forma escaient" tots els expedients i compliment amb els terminis establits pel Ministeri de Transició Ecològica per al 25 de gener, amb el que demostra així no sols el seu compromís per avançar en aquest procés, sinó fins i tot per superar els objectius que s'ha marcat la Generalitat per a aconseguir la sobirania energètica en 2030.

El president ha subratllat, en aquest sentit, que l'aposta per les renovables redunda en una "millor competitivitat per a les empreses" i en l'"enfortiment de l'estat de benestar", i ha agregat que la lluita contra el canvi climàtic implica deixar de dependre dels combustibles fòssils.

Una instal·lació de plaques solars
Una instal·lació de plaques solars

Generació energètica renovable

La potència renovable i no renovable instal·lada actualment en la Comunitat Valenciana ascendeix a 8.317 MW. D'aquest total, després dels objectius marcats per a aquest mes de gener, més de la meitat (5.323 MW) de la generació energètica de la Comunitat Valenciana serà d'origen renovable, ja que els projectes representen 1.356 MW, la potència a instal·lar pendent d'autorització del Ministeri és de 1.123 MW, els MW renovables ja instal·lats generen 2.372 MW i l'autoconsum ja instal·lat suposa 472 MW.

Puig ha assenyalat que el balanç de la implantació d'instal·lacions per a l'autoconsum és "molt positiu", perquè representen "una part clau del nou model energètic" que està ja present en uns 50.000 habitatges.

Arxivat a:

Destacats