"En Bankia som una entitat compromesa amb la regió i sempre hem fet costat al teixit associatiu valencià"

Entrevistem la Directora comercial territorial de Bankia Rosa Piqueras amb qui analitzem les accions de l’entitat en la Comunitat Valenciana

Guardar

Foto 1
Foto 1

A través del programa Bankia Escolta València, l'entitat destina el patrocini més gran de tot el territori precisament al foment de la música. Hui parlem amb la directora comercial territorial de Bankia Rosa Piqueras de les accions de l'entitat financera en la Comunitat Valenciana.

Per què Bankia va decidir crear el projecte Escolta València?

L'any 2014, la societat en el seu conjunt travessava una situació complicada, perquè encara patíem els últims efectes de la crisi econòmica del 2008. En Bankia volíem demostrar de manera molt clara que som una entitat compromesa amb la regió en la qual té la seua seu social i que sempre hem fet costat al teixit associatiu valencià. Molts motius ens van portar a apostar per la música.Les societats musicals estan fortament implantades per tota la nostra geografia. En tots els pobles trobem una o més i la pràctica musical forma part del nostre ADN. La música és una mica més ací: cultura, educació i cohesió social... A més, ens permetia arribar pràcticament a la totalitat dels territoris, poblacions i al conjunt de la ciutadania.

Quin valor dona Bankia a la creativitat i a l'art?

La creativitat és la capacitat que tenim els éssers humans per a buscar solucions efectives a problemes complexos. Des de sempre, els creadors han anticipat els avanços socials, abans que ningú van representar en les seues ments quin camí seguir. Creativitat i investigació són pilars fonamentals per al desenvolupament humà en qualsevol disciplina.Ho hem dit abans, els valencians tenim dins de nosaltres molt arrelat l'art de la música. Els nostres músics professionals ocupen places en orquestres i agrupacions musicals de tot el món, exportem talent musical des de fa molts anys.

L'art és progrés, desenvolupament econòmic i benestar social, tres aspectes molt arrelats en l'acció de Bankia.

El món de la música travessa un moment difícil. Quines són les principals necessitats que us han transmés?

El món de la música en la Comunitat Valenciana és molt resilient, ha demostrat sempre una capacitat de resistència enorme. Només una dada, durant la crisi de 2008, cap societat musical va interrompre la seua activitat, és més, van créixer en número.Ara tenim l'amenaça de la Covid-19, sens dubte un duro enemic. L'impacte ha sigut fort, però eixirem. D'això no tinc cap dubte. I Bankia serà ací, treballant braç a braç amb el sector buscant les solucions.Ara les necessitats són moltes: accés al finançament, més beques a les escoles de música, ajudes per a l'aplicació de les TIC, etc.

Com contribuireu des de Bankia al foment de la música?

Ho estem fent ja des de fa molts anys, a través del programa Bankia Escolta València amb un patrocini d'un milió d'euros anuals. És el patrocini més important de la nostra entitat en tot el territori espanyol. Gràcies a aquesta acció, hem elaborat i implantat diversos projectes: beques destinades a l'alumnat de les escoles de música, uns premis a la música amb una dotació de 200.000 euros, una acció per a la recuperació del patrimoni de les societats musicals anomenat 'Música a la LLum', la rehabilitació de l'Alqueria Julià que es convertirà en la Casa de la Música, estímuls per a les orquestres de corda valencianes i alguns més. Com podrà observar, una contribució de gran importància que ha transformat l'ecosistema musical valencià.

De quina manera Bankia acosta la música al públic?

Totes aquestes accions tenen com a missió potenciar la música valenciana, posar-la en valor i aconseguir la seua preservació i millora. No hi ha millor manera d'acostar la música a tots els valencians i valencianes.

Dedicar-se a la música és difícil i amb aquesta crisi ho serà encara més probablement. Quin missatge transmetríeu als joves i als grups que somien amb això?

Són temps difícils per a tots. Però la música i l'art en general sempre han sigut una poderosa eina de transformació social i de millora de la qualitat de vida dels ciutadans. També representa una oportunitat d'ocupabilitat i de promoció social. Així ha sigut durant molt de temps i així ho continuarà sent. En això, Bankia estarà donant-los suport i volem llançar un missatge d'optimisme i esperança, tots junts continuem treballant.

Destacats