Els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana preveuen una ocupació propera al 80% en el mes de juliol

Guardar

ALICATE_vista_aerea
ALICATE_vista_aerea

La previsió d'ocupació mitjana per als hotels del litoral de la Comunitat Valenciana per a aquest mes de juliol s'estima en un 79,2%; el que suposa igualar ja d'entrada a l'aconseguida al juliol de 2015.

Així es desprén de l'Enquesta d'Ocupació en Temporada d'Estiu realitzada per l'Agència Valenciana del Turisme a una mostra representativa d'establiments de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic del Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que "aquestes dades confirmen les nostres perspectives i durant aquest estiu a la Comunitat Valenciana es preveuen uns resultats de record en l'arribada de turistes".

Segons els resultats de l'enquesta realitzada per l'Agència Valenciana del Turisme, les previsions són positives per a tot el litoral de la Comunitat, registrant pujades interanuals a les tres províncies.

D'aquesta manera, els hotels del litoral de Castelló preveuen aconseguir el 72% d'ocupació. Per la seua banda, el litoral de València preveu ocupar el 70% de les seues places hoteleres. Els hotels del litoral d'Alacant (sense incloure Benidorm) esperen ocupar durant aquest mes de juliol el 69% de les seues places. Enclavaments turístics com Benidorm preveuen una ocupació per a aquest mes del 91,5%.

Per la seua banda, l'interior de la Comunitat Valenciana situa en un 72% la seua previsió d'ocupació mitjana durant aquest mes de juliol, la qual cosa suposa un increment de 31 punts percentuals sobre les dades de juliol de 2015.

L'interior de València espera una ocupació del 89%, del 62% per a l'interior de Castelló i per a l'interior d'Alacant del 35%, percentatges que s'esperen augmentar durant la segona quinzena del mes.

Previsió conjunt de l'estiu

El responsable de l'Agència Valenciana del Turisme ha ressaltat que "la nostra previsió per al conjunt de la temporada estival, de juny a setembre, és molt positiva perquè així ho estan posant de manifest tots els indicadors".

En concret, Francesc Colomer ha explicat que "les expectatives positives se sustenten en el creixement fins avui del nombre de turistes internacionals, els seus pernoctacions i despesa en les destinacions de la Comunitat Valenciana, a més de la moderada recuperació de la demanda nacional, observada en el primer trimestre de l´any".

"Això, unit al sondeig d'ocupació que hem realitzat per calcular l'ocupació mitjana registrada al juny i la previsió per a juliol, ens fan pensar que l'ocupació mitjana de l'estiu en l'oferta hotelera i extrahotelera de la Comunitat Valenciana serà alguna cosa superior a la de 2015, any en què aquesta va aconseguir el 75% de mitjana per al conjunt del període juny-setembre", ha continuat Colomer.

D'altra banda, el secretari autonòmic ha ressaltat que l'enquesta no només reflecteix unes reserves similars a l'ocupació registrada durant el passat mes de juliol, també mostra que el turisme d'interior està repuntant durant aquest estiu". En aquesta línia, ha assenyalat que "l'objectiu de la Generalitat és continuar incrementant aquestes dades".

"Per això -ha afegit Francesc Colomer- des de Turisme estem treballant en el concepte Mediterrani Rural, una estratègia que té com a objectiu el desenvolupament del turisme a les comarques i municipis de l'interior valencià, perquè al seu torn, el turisme puga ser el motor econòmic i vertebrador del territori".

Balanç d'ocupació del mes de juny

D'altra banda, l'Enquesta d'Ocupació en Temporada d'Estiu de l'Agència Valenciana del Turisme proporciona l'avanç de resultats del mes de juny, i estima per al conjunt d'hotels del litoral de la Comunitat Valenciana una ocupació mitjana del 80%, la qual cosa suposa un increment d'1 punt a la registrada al juny de 2015.

Per zones turístiques, l'ocupació mitjana benvolguda per al litoral de Castelló hauria aconseguit un 65%. Això suposa un increment de 3,7 punts pel que fa a juny 2015.

La ciutat de València ha aconseguit una ocupació del 80,7%, semblant a l'obtinguda al juny de 2015, mentre que per al litoral de la província aquesta s'estima en el 61,2 %, alguna cosa inferior a la registrada en 2015 (-1,4 punts). Els hotels del litoral d'Alacant, sense incloure Benidorm (punt turístic que ha rondat al juny un 92%) és del 80%, 2,5 punts més que al juny 2015.

Pel que fa als hotels de l'interior de la Comunitat Valenciana, aquests han tingut una ocupació mitjana del 66,4%, la qual cosa suposa un increment de 25,5 punts enfront del mateix mes de 2015.

Destacats