Els cinc parcs científics de la Comunitat Valenciana comptaran amb 1,7 milions per a fomentar l'emprenedoria

Guardar

presupuesto_innovacion
presupuesto_innovacion

La conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha signat convenis amb els parcs científics de la Comunitat que sumen 1.750.000 euros per a fomentar la innovació i l'emprenedoria.

A través del Ivace, es recolzaran activitats de R+D desenvolupades en col·laboració pels cinc parcs científics, activitats de difusió dels resultats de la R+D desenvolupada en les universitats públiques valencianes i activitats enfocades a potenciar l'emprenedoria innovadora.

Cadascun dels parcs científics, Fundació Parc Científic de la Universitat de València, Fundació Ciutat Politècnica de la Innovació, Fundació General de la Universitat Jaume I, Fundació Universitas Miguel Hernández de la Comunitat Valenciana i Fundació Parc Científic d'Alacant, rebrà 350.000 euros per a desenvolupar un conjunt d'activitats dirigides a impulsar la transferència de coneixement i tecnologia entre Universitat-Empresa i donar suport a l'emprenedoria innovadora.

La Fundació Parc Científic de la Universitat de València analitzarà les possibilitats que presenta les tecnoceldas com a 'microespais' vinculats a les universitats capaces d'atraure l'emprenedoria innovadora i les transferències de tecnologies en entorns allunyats dels grans nuclis urbans.

La Fundació Ciutat Politècnica de la Innovació analitzarà i treballarà sobre la difusió del coneixement de la Universitat Politècnica de València a partir de les oportunitats o necessitats empresarials i a partir de prioritats europees.

La Fundació General de la Universitat Jaume I treballarà en l'obtenció d'un mapa tecnològic-territorial i sectorial que afavorisca el desenvolupament de projectes tecnològics a partir del resultat de les investigacions universitàries i les necessitats, capacitats i recursos de les empreses.

La Fundació Universitas Miguel Hernández de la Comunitat Valenciana generarà una xarxa de HUBS (big data, intel·ligència artificial, Tics, biotecnologia, ciències de la salut, indústries creatives i culturals, turisme intel·ligent, agrotecnología i ecoinnovació) per a impulsar la creació d'empreses innovadores i de base tecnològica.

Finalment, la Fundació Parc Científic d'Alacant celebrarà workshops en temàtiques de suport a la creació i consolidació d'empreses innovadores i tallers oberts sobre transformació empresarial (metodologia Lligen Startup, autodiagnòstic intel·ligència col·lectiva

TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assenyalat durant la signatura que els parcs "són hàbitats de la innovació facilitadors del flux de coneixement i transferència de tecnologia a les empreses".

"Accions totes elles -ha assenyalat el conseller- que contribuiran a incrementar la inversió privada en R+D, a afavorir l'evolució dels sectors productius i la creació d'ocupació estable i de qualitat provocant al seu torn un impacte positiu en tèrmics socials, econòmics i mediambientals".

Per a Climent, és important que hi haja més coneixement en el món empresarial per a incrementar la productivitat "i aquests convenis són punta de llança perquè les empreses canvien el xip i facen factible que el coneixement arribe, d'una manera transversal, a totes les empreses. Si som capaços de treballar així, a poc a poc farem que l'economia de la Comunitat siga una economia potent en el món".

Destacats