El turisme d'interior "està de moda": l'ocupació hotelera a la Comunitat Valenciana va créixer per damunt de la mitjana nacional

S'ha presentat la Guia Temps 2022 amb experiències, hotels i restaurants per a descobrir l'interior de la Comunitat Valenciana

Guardar

Presentació Guia Temps 2022
Presentació Guia Temps 2022

L'Associació Temps d'interior de la Comunitat Valenciana ha presentat la Guia Temps 2022 amb hotels, experiències i restaurants per a descobrir el turisme d'interior del territori valencià que, com ha destacat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, "ha quedat demostrat que està de moda". I és que, en 2021, no només es van registrar 112.491 pernoctacions entre les empreses hoteleres que conformen 'Temps d'interior' – el que suposa el 35,24% del total de pernoctacions d'interior a la Comunitat Valenciana – sinó que, a més, ha suposat una despesa total en la nostra comunitat autònoma de més de 6,5 milions d'euros.

Accions com el Bo Viatge han contribuït al fet que aquest sector haja suportat els efectes de la pandèmia, presentant xifres molt superiors a altres àmbits del turisme. No obstant això, com ha assenyalat Colomer, "ara és moment de transformar eixe creixement conjuntural en estructural. Eixe és el gran repte al qual ens enfrontem i en el qual continuarem treballant".

De fet, com ha explicat el secretari autonòmic de Turisme de la Comunitat Valenciana, a aquest diari, "som un territori multiproducte, més enllà del turisme de sol i platja que, per descomptat, cal continuar potenciant, però l'àmbit rural lligat a la gastronomia, a la naturalesa, al patrimoni, a la cultura, a l'etnologia... són atributs diferencials que cal treballar i el Bo Viatge, per descomptat, ha sigut un gran aliat".

Així, ha apel·lat a la "consciència de sector" per a enfrontar els reptes futurs. D'acord amb les dades de 2021 de l'Associació Temps d'interior, en 2021, l'ocupació hotelera d'interior es va situar en el 54,4%, un increment del 3,4% respecte a 2020, "malgrat o gràcies a la pandèmia". Unes dades que reflecteixen com aquest sector es va posicionar per damunt de la mitjana del Turisme Rural Nacional (30,45%) i per damunt del Turisme Rural de la Comunitat Valenciana (31,66%), amb una despesa mitjana per persona de 58 €.

"La pandèmia va demostrar que la nostra filosofia de producte de proximitat i potenciar el valor dels nostres pobles era el camí correcte. El Bo Viatge, sens dubte, ha sigut un gran aliat i amb aquest incentiu i la Guia Temps 2022 volem continuar promocionant i posicionant el turisme d'interior".

"No és el moment de la taxa turística"

Finalment, el sector s'ha mostrat en contra d'aplicar la taxa turística, almenys, "en aquests moments". En aquest punt han manifestat que "quan el sector del turisme es normalitze, podem plantejar-lo sempre que els beneficis d'eixa taxa revertisquen de nou en el sector". No obstant això , han recordat que "el 85% dels nostres clients són residents de la Comunitat Valenciana".

Destacats