El Servef organitzarà una trobada amb tots els participants dels tallers d'ocupació de la Comunitat

Guardar

Servef
Servef

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef) organitzarà el pròxim 23 de novembre una trobada amb tots els participants dels tallers d'ocupació que s'estan celebrant a la Comunitat. La trobada s'emmarca en la II Setmana Europea de la Formació Professional, que se celebrarà del 20 al 24 de novembre de 2017 en tots els països de la Unió Europea.

Aquest esdeveniment de dimensions europees ve avalat per l'èxit de la seua primera edició en 2016, en la qual el Servef va participar amb un 'webinar' sobre innovació i ocupabilitat en diferents organitzacions vinculades al Servef en la Formació per a l'Ocupació, a través del Centre de Referència Nacional de Formació Professional de Paterna. Es van celebrar més de 1000 esdeveniments en tota la UE i va tenir una àmplia cobertura mediàtica que va culminar en el premi d'excel·lència en comunicació de la UE 2016.

L'objectiu és donar als tallers d'ocupació una dimensió europea, donant-los a conéixer, més enllà del nostre context geogràfic més pròxim, com a instruments per a fomentar la Formació Professional en col·lectius vulnerables. Així mateix, permetrà que els participants adquirisquen una obertura de mires en vincular-se amb altres experiències de formació en diferents països europeus.

La directora general de Formació i Ocupació, Rocío Briones, ha explicat que és la primera vegada que el Servef organitza un acte d'aquestes característiques, que pretén "mostrar a tota la societat els coneixements que les persones aturades que han participat en un taller d'ocupació organitzada pel Servef han adquirit".

Els tallers d'ocupació es configuren com un programa mixt de formació i ocupació dirigida a persones aturades. Els treballadors participants adquireixen formació professional i pràctica laboral mitjançant la realització d'obres o serveis d'utilitat pública o interés social, possibilitant la seua posterior inserció laboral tant per compte d'altri com mitjançant la creació de projectes empresarials o d'economia social. Des del primer moment, les persones que participen reben un salari.

Briones ha detallat que durant la trobada els prop de 2.500 participants exposaran els treballs que han realitzat durant enguany i a més se'ls oferiran diferents tallers d'orientació laboral.

La responsable d'Ocupació ha explicat que aquesta jornada s'emmarca en la nova política del Servef per a "visibilitzar i donar a conéixer a tota la societat totes les polítiques d'ocupació que el #NouServef està duent a terme per a millorar les perspectives de les persones aturades de la nostra Comunitat".

En 2016 es van realitzar 61 tallers d'ocupació en tota la Comunitat i van participar 1.120 persones.

Arxivat a:

Destacats