El Servef ofereix subvencions de fins a 19.500 euros per a contractar persones joves qualificades

Guardar

Servef
Servef

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Servef, ha convocat subvencions de fins a 19.500 euros per a promoure la contractació de persones joves aturades en empreses de la Comunitat Valenciana.

Amb aquestes ajudes, emmarcades en el programa AvalemJoves, el #NouServef busca frenar la desocupació juvenil i impulsar les contractacions en el sector privat, un dels principals objectius que s'ha marcat el Consell en matèria d'ocupació.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que com a novetat enguany el #NouServef subvencionarà, no solament els contractes indefinits, sinó també els contractes en pràctiques. "D'aquesta manera, ha manifestat, es flexibilitzen les condicions i s'obri la porta a què puguen optar més empreses".

El programa de reactivació de la contractació de joves en pràctiques ha sigut consensuat entre el Servei Públic d'Ocupació, els sindicats i els principals agents socials per a trobar una fórmula efectiva que impulse l'ocupació juvenil en les entitats privades. "Gràcies a aquesta col·laboració, hem millorat el nostre pla de foment d'ocupació i esperem aconseguir que més empreses se sumeixen a aquest projecte", ha declarat el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu.

Aquestes subvencions, amb valor de quatre milions d'euros, podrà sol·licitar-les qualsevol entitat ocupadora privada, inclosos els treballadors autònoms, que tinga el seu àmbit d'actuació a la Comunitat Valenciana i empreses de qualsevol naturalesa (tan pública com a privada) en el cas de la contractació en pràctiques. Les destinatàries finals d'aquestes ajudes són les persones joves qualificades, majors de 16 i menors de 30 anys, que figuren inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana. L'import de la subvenció mitjana serà de 19.500 euros en el cas de realitzar una contractació indefinida i 8.500 euros per a la contractació en pràctiques.

Nomdedéu ha explicat que les subvencions formen part del pla Avalem Joves, un projecte engegat pel Consell per a recolzar la inserció laboral de les persones joves i lluitar contra l'elevada taxa de desocupació juvenil. Aquestes subvencions de foment de l'ocupació estan cofinançades pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d'Ocupació Juvenil.

El secretari autonòmic d'Ocupació ha recordat que 'Avalem Joves' és "el projecte més ambiciós que ha dut a terme l'Administració per a incentivar la inserció laboral dels joves" perquè per al Servei Valencià d'Ocupació "la integració laboral dels col·lectius amb dificultats d'inserció és una prioritat i, lamentablement, els joves són un dels grups que més obstacles troba per a accedir al treball".

Sol·licitud i resolució

Les empreses interessades a percebre les ajudes han de presentar la seua sol·licitud de forma telemàtica a través de l'enllaç "Sol·licitud Telemàtica" que hi ha associat a la convocatòria en l'apartat de subvencions de la web del Servef.

La notificació de les resolucions i actes de tràmit es duran a terme a través de la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es).

'Avalem Joves Plus'

L'estratègia del Servei Valencià d'Ocupació contra l'atur juvenil, recolzada per la Conselleria d'Economia, està composta per actuacions de caràcter transversal en matèria d'orientació, formació i ocupació.

Les ajudes de 'Avalem Joves' per a la contractació de joves en entitats privades s'uneixen a les del programa 'Avalem Joves Plus', un pla de subvencions destinades a la contractació de persones joves per part d'entitats locals de la Comunitat Valenciana, que està actualment en marxa.

L'estratègia del Servef contra la desocupació juvenil ha incrementat la inversió en aquesta nova edició a més de 100 milions d'euros, cofinançats pel Fons de Garantia Juvenil de la Unió Europea, i generarà 5.400 llocs de treball per a joves menors de 30 anys en 2018.

La major part dels ajuntaments valencians està realitzant en l'actualitat els processos de selecció i en alguns d'ells els joves ja s'han incorporat als seus nous llocs de treball.

Arxivat a:

Destacats