El Servef ofereix per primera vegada tallers d'ocupació enfocats a les persones aturades menors de 30 anys

Guardar

talleres de empleo
talleres de empleo

La Conselleria d´Economia Sotenible, a través del Servei Valencià de Formació i Ocupació, oferirà per primera vegada tallers d'ocupació enfocats a les persones aturades menors de 30 anys. Així, el DOGV ha publicat les ajudes, per valor de 12 milions d'euros, perquè entitats acreditades com a ajuntaments, mancomunitats i fundacions puguen realitzar tallers d'ocupació amb la subvenció de la Generalitat.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que es tracta d'una de les accions prioritàries del pla AvalemJoves per a "millorar la qualificació i la inserció professional dels joves, ja que alhora que se'ls ofereix una formació certificada se'ls dóna una oportunitat laboral".

"Hui la Comunitat Valenciana té taxes d'atur juvenil realment insostenibles", ha remarcat el responsable d'Ocupació, que ha informat que la Generalitat s'ha marcat amb AvalemJoves una estratègia global per primera vegada per a respondre a les dificultats que es troben els menors de 30 anys per a accedir al mercat laboral.

És en aquest marc on naix 'T´Avalem', segons ha explicat Enric Nomdedéu, un programa en el qual els joves inscrits en el Servef i Garantia Juvenil podran "no solament accedir a un salari durant un any, sinó adquirir unes competències professionals certificades que els permeta posteriorment tenir més possibilitats de trobar una altra ocupació".

El Servef, amb aquestes subvencions, preveu arribar a 1.100 joves que rebran la formació i qualificació a través d'entitats acreditades. Així mateix, com a novetat en aquesta ocasió els contractes deuran ser d'un any i se'ls abonarà el salari mínim interprofessional.

Els joves que accedisquen rebran un mínim de formació teòrica del 25% de la durada del programa i els projectes que realitzen tindran una durada de dotze mesos, equivalents a 1920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional, que estarà dirigida a la participació en obres i serveis d'utilitat pública o interès social, la realització del qual contemple especialitats que disposen dels corresponents certificats de professionalitat.

Arxivat a:

Destacats