El Servef aprova la realització de 60 tallers d'ocupació que permetran que 1.100 persones accedisquen a un contracte mixt d'ocupació i formació

Guardar

logo_servef
logo_servef

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació ha aprovat la concessió de 60 tallers d'ocupació per a tota la Comunitat Valenciana, que permetrà que 1.100 persones accedisquen durant un any a un programa mixt d'ocupació i formació.

Un total de 57 municipis de la Comunitat rebran la subvenció de prop de 20 milions d'euros de la Generalitat per a poder millorar l'ocupabilitat de les persones aturades, combinant la formació amb l'ocupació, mitjançant la realització d'accions formatives i la realització d'obres o la prestació de serveis d'utilitat pública o interés social. Aquestes ajudes s'uneixen als tallers d'Avalem, enfocats a joves menors de 30 anys i que es van publicar la setmana passada.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que els tallers d'ocupació pretenen "millorar la inserció laboral de les persones, oferint-los un certificat professional juntament amb una experiència que els aporte més possibilitats de trobar una ocupació".

D'altra banda, ha subratllat que el Servef "ha respost a una reivindicació històrica dels desocupats, ja que per primera vegada, totes les persones que participen en els tallers d'ocupació obtindran un certificat de professionalitat que acreditarà la seua capacitació per al desenvolupament d'una activitat laboral identificable en el sistema productiu i a més tindran una durada de dotze mesos".

Nomdedéu ha detallat que, per a poder accedir a un taller d'ocupació, els aturats deuen estar registrats en el Servef i tenir com a mínim 25 anys. A més, tindran consideració de col·lectius prioritaris les dones, especialment les víctimes de violència de gènere, les persones amb discapacitat, les persones en situació o risc d'exclusió social, les persones majors de 55 anys, les persones amb baixa qualificació i les persones en atur de llarga durada.

Arxivat a:

Destacats