El programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València traspassa les fronteres europees

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, es reuneix amb una delegació del govern xinés de Taizhou per a ampliar el programa

Guardar

IMG_2769_ok
IMG_2769_ok

El programa de Gestió i Retenció del Talent, que acaba d'obrir la convocatòria de la Dipu et Eurobeca, continua creixent i ha posat la mirada més enllà de les fronteres d'Europa per a ampliar les destinacions als quals els joves postgraduats valencians podran aspirar.

Amb este objectiu en ment, el diputat provincial de Projectes Europeus i responsable de l'àrea de la Gestió i Retenció del Talent, Bartolomé Nofuentes, s'ha reunit amb una delegació del govern de la ciutat-prefectura de Taizhou (Xina), convertint-se en el segon gran projecte en esta línia de treball que Nofuentes engega, després d'iniciar les negociacions per a incloure a Boston (EUA) en el programa.

Durant la jornada, s'ha treballat en el desenvolupament d'un conveni de col·laboració entre la Diputació de València i el govern de Taizhou, que previsiblement se signarà en el primer quadrimestre del 2017, perquè Xina es convertisca en una de les noves destinacions per a la pròxima convocatòria de les beques.

En concret, els llocs triats on els joves completaran la seua formació seran les sis universitats amb les quals explica Taizhou, una ciutat-prefectura (similar a una comarca en l'estructura polític-administrativa espanyola) de sis milions d'habitants que es troba en plena expansió econòmica.

El diputat provincial Bartolomé Nofuentes ha remarcat la importància de "cercar nous llocs que permetran als nostres joves formar-se, una preparació que després tindran l'oportunitat de poder posar en pràctica a casa". I ha assenyalat que "Taizhou és una zona que està duent a terme importants polítiques en l'àmbit industrial, ecològic i turístic, per la qual cosa és un brou de cultiu perfecte per als nostres postgraduats".

En este sentit i durant la visita que es va realitzar a l'Institut Tecnològic d'Embalatge, Transport i Logística (ITENE), la delegació xinesa va mostrar el seu interés a exportar el model per a implantar un parc tecnològic similar.

D'igual manera, el govern xinés ha lloat el programa de Gestió i Retenció del Talent i pretén implantar un programa similar, la qual cosa permetrà que joves postgraduats xinesos arriben a València a formar-se.

Cal destacar que la ciutat de Taizhou ja mantenia relacions amb la Diputació de València i amb el municipi de Montserrat gràcies a un projecte dins del marc europeu. Amb este nou pas, es pretén ampliar les relacions entre ambdues institucions, que no solament girarà entorn del programa de Gestió del Talent, sinó que incidirà en aspectes com el turisme i la indústria.

 

 

Destacats