El Fòrum Connecta Labora de València ofereix 85 ofertes de treball i tallers d'orientació per a l'ocupació

Tindrà lloc en el divendres 27 de novembre en el Centre Cultural del Passeig de la Petxina de 9.30 a 15.00 hores

Guardar

labora
labora

El Centre Cultural de la Petxina acollirà aquest pròxim divendres 27 de novembre el Fòrum Connecta Labora, un espai on les persones desocupades podran postular-se a 85 ofertes de treball i realitzar tallers d'orientació on aprendre a fer entrevistes o currículums.

Fins al moment, el Fòrum Connecta Labora de València compta amb 363 persones inscrites, de les quals 308 s'han registrat per a assistir presencialment a algun dels 16 tallers i sessions, com són els tallers d'orientació laboral i ocupabilitat, cerca d'ocupació per Internet, com elaborar un currículum o simulació d'entrevistes de treball, entre altres.

En total, 23 empreses realitzaran prop de 155 entrevistes de treball; algunes estaran presencialment en el Fòrum, mentre que unes altres optaran per la cerca de candidats a través del fòrum virtual per a cobrir els al voltant de 65 perfils d'ocupació que es troben oferits a través de la web del Fòrum Connecta Labora de València. Així mateix, s'ofereixen 4 tallers 100% ''online''.

Aquest fòrum, que serà inaugurat pel conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i per la responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ús de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, es realitzarà en un format semipresencial per a garantir la seguretat de les persones assistents a l'esdeveniment, a més de donar servei a tots aquells ciutadans que desitgen realitzar una entrevista de treball, participar en un taller d'ocupació o resoldre els seus dubtes sobre els serveis que ofereix Labora en un sol clic i sense eixir de casa.

Aquest Fòrum Connecta Labora s'ha organitzat conjuntament amb les entitats integrants del VI Pacte per l'Ús de la Ciutat de València, com són l'Ajuntament de València, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, CCOO-PV, UGT-PV i USOCV, en col·laboració amb la Fundació València Activa.

El fòrum presencial tindrà lloc en el Centre Cultural del Passeig de la Petxina des de les 9.30 hores fins a les 15.00 hores aproximadament, mentre que de manera virtual la programació es prolongarà fins a les 18.00 hores de la vesprada. Per a participar els usuaris que ho desitgen han d'inscriure's a través de la pàgina web consultar ací.

En el model virtual del Fòrum destaca la taula redona sobre el perfil de treballadors que busquen les empreses valencianes. A més, s'han programat sessions 'online' sobre els serveis que ofereix Labora que estaran atesos per personal especialitzat per a resoldre en directe tots els dubtes dels usuaris i els participants en el fòrum virtual podran accedir a deu tallers i píndoles formatives sense eixir de casa.

Labora i la Conselleria d'Economia Sostenible han représ els Fòrums Connecta Labora amb un model semipresencial per tota la Comunitat Valenciana per a facilitar a la ciutadania la cerca de treball i fer més pròxims els serveis d'ocupació que ofereix l'Administració pública.

Les sessions consistiran en seminaris web que s'emetran mitjançant la plataforma Zoom. Algunes d'elles seran la presentació dels serveis de Labora o sobre formació i tallers relacionats amb la cerca d'ocupació. Els enregistraments permetran l'accés de les persones participants a una sèrie de vídeos que podran visualitzar quan trien. Finalment, els fòrums consistiran a posar en contacte als i les participants amb el personal de Labora per a la resolució de dubtes o assessorament.

A més del fòrum de València, altres ciutats tenen programades sessions abans de la finalització de l'any 2020 a Rojales (1 de desembre), Alzira (4 de desembre), Sagunt (10 de desembre) i Castelló de la Plana (18 de desembre). Els esdeveniments continuaran realitzant-se en altres municipis durant els primers mesos de l'any 2021.

El projecte #ConnectaLabora naix de la necessitat d'intercanviar opinions i experiències sobre les necessitats del mercat de treball en la Comunitat Valenciana i el seu propòsit és contribuir a la millora de les polítiques d'ocupació. Els fòrums reprenen la seua activitat sense perdre de vista els tres objectius principals d'aquesta iniciativa: divulgar els serveis, prestacions i polítiques de Labora, acostar i posar en contacte a les persones amb empreses i, finalment, dotar d'estratègies als i les participants per a millorar la seua ocupabilitat.

S'han habilitat diferents zones en els Fòrums Connecta Labora per a garantir la seguretat de tots els participants. S'han dissenyat cinc zones, la zona entrevistes, els tallers de formació, la zona de simulació d'entrevistes de treball, la zona aula TIC i un set d'enregistrament de videocurrículums. Totes les zones s'han dissenyat per a garantir 1,5 metres de separació entre participants i la instal·lació de mampares per a protegir a totes les persones de la COVID-19.

Zona d'entrevistes

Aquests espais comptaran amb mampares de seguretat, gel hidroalcohòlic en cada taula i neteja del mobiliari en finalitzar l'entrevista de cada usuari o usuària. Aquestes entrevistes es realitzaran amb cita prèvia per a evitar les aglomeracions. També existirà un taulell que oferirà assessorament laboral amb la finalitat d'ajudar els i les participants a preparar la seua entrevista i triar les ofertes que més s'adapten al seu perfil professional.

Finalment, les entrevistes de treball estaran complementades amb entrevistes de treball virtuals. D'aquesta manera, aquelles persones o empreses participants que no puguen acudir als Fòrums Connecta Labora puguen participar en aquestes.

Fòrum virtual

Garantint les mesures de seguretat i amb l'objectiu d'oferir els Fòrums Connecta Labora al major nombre de persones possibles, s'ha dissenyat un esdeveniment virtual per a evitar aglomeracions i afavorir les entrevistes entre participants i personal tècnic de Labora. A través d'un seminari web, un presentador o presentadora dinamitzarà les intervencions i introduirà les preguntes.

Arxivat a:

Destacats