El Consell potenciarà la formació en noves tecnologies davant la demanda del mercat laboral

Guardar

novestecnologies
novestecnologies

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball potenciarà i reforçarà en la seua pròxima programació de formació per als aturats, a través del Servef, les noves tecnologies davant la forta demanda que s'espera d'aquest sector en el mercat laboral.

Aquesta serà una de les línies en les quals treballarà el Servef el pròxim any amb l'objectiu d'adaptar la formació al que demanda la societat. L'oferta de formació deu, no solament adaptar-se, sinó d'avançar-se a les necessitats de les empreses per a ser realment útil per als aturats i, al seu torn per al teixit productiu.

En aquest sentit, el Servef està treballant amb els Instituts Tecnològics i amb les Universitats per a poder oferir una graella de cursos per a afavorir pràctiques innovadores en el camp de l'orientada a l'ocupació.

Cal destacar algunes de les dades que confirmen al sector de les TICS com un nínxol de treball en un futur pròxim. Així, segons dades de l'OCDE en 2020 hauran 900.000 llocs de treballs digitals sense cobrir i 85.000 a Espanya. Altres xifres que confirmen la puixança d'aquest micro sector és que hi ha 15.000 empreses a Espanya que es dediquen a les Noves Tecnologies i 2.100 a la Comunitat Valenciana que empren a un 6,8%.

Aquesta acció està alineada amb l'Estratègia RIS 3 d'Innovació que marca com a repte en el seu objectiu 4 proporcionar al teixit productiu una àmplia base de recursos humans altament qualificats amb les capacitats i competències exigides per la societat del matí, reduint en 2020 la taxa de desocupació juvenil per sota del 30% (). Al mateix temps el personal dedicat a I+D ha de situar-se almenys en 1% dels ocupats.

D'aquesta manera, el Consell implementarà una metodologia per a detectar les necessitats formatives. Enguany ja s'han oferit cursos en noves tecnologies com: gestió en sistemes informàtics, sistemes microinformàtics, llenguatges de programació disseny de productes gràfics, enginyer de sistemes xarxa hat linux, operació en sistemes de comunicacions de veu i dades, programació de sistemes informàtics muntatge de sistemes domòtics i inmòtics.

Arxivat a:

Destacats