El Consell General del Servef aprova amb el consens dels agents socials més representatius el Pla Estratègic 2016-2022

Guardar

El Consell General del Servef, en el qual estan representats els sindicats més representatius -UGT i CC.OO- i Cierval, ha aprovat per unanimitat el Pla Estratègic del Servei Valencià d'Ocupació i Formació 2016-2022.

Es tracta de la primera vegada en el qual el Pla Estratègic compta amb el consens i l'aprovació de tots els representants del Consell General i naix després d'un intens procés de debat i reflexió en el qual han participat els treballadors del Servef, especialment els representants dels centres d'ocupació i formació.

El pla marca com a missió que ha de guiar al nou Servef "oferir serveis públics excel·lents que faciliten a les persones l'accés, el manteniment i la millora de l'ocupació en condicions d'igualtat; així com satisfer als ocupadors les seues necessitats d'ocupació".

Amb aquest pla, el Servef pretén "convertir-se en un referent de prestigi i confiança en matèria d'ocupació i formació de qualitat per a les persones per un serveis proper i orientat a les persones, una manera de treballar personalitzat, *coaborativo i participatiu i amb un equip humà professional i compromès".

Eix de serveis

Així mateix, el Pla Estratègic marca quatre eixos; serveis, recursos i aliances, organització i persones. Quant a l'eix de serveis, el Pla Estratègic planteja oferir un "catàleg de serveis excel·lents que ajuden a les persones a millorar la seua capacitació per a l'ocupació i als ocupadors, a augmentar la seua competitivitat".

Així, el Servef va a actuar millorant l'orientació a les persones per a millorar la seua adequació al mercat de treball, oferint una formació per a millorar l'adequació al mercat de treball dels aturats, millorar els serveis d'intermediació laboral, fomentar una contractació de qualitat i remoure obstacles que frenen la igualtat d'oportunitats. Finalment el Servef pretén amb tots aquests processos fomentar la *competividad del teixit productiu a través d'una formació adaptada a les seues necessitats.

Recursos i aliances

El nou Servef vol millorar les aliances estratègiques i la coordinació, especialment amb el Servei Públic d'Ocupació Estatal, amb tots els centres Servef i amb la Unió Europea.

Així mateix, el Pla incideix en la necessitat de millorar els recursos tecnològics, els sistemes d'informació, en la millora de les infraestructures i de la xarxa de centres del Servef i a millorar la gestió dels recursos economicofinancers.

Organització

Quant a l'eix d'Organització, el pla vol aconseguir que el Servef actue com una organització moderna, innovadora, coordinada, flexible i de qualitat. D'aquesta manera, es posarà l'accent en la importància de l'avaluació per a poder detectar i actuar sobre les possibles fallades i en la comunicació amb els ciutadans.

D'aquesta manera, es va a realitzar un estudi sobre l'impacte de les polítiques actives d'ocupació en el mercat de treball de la Comunitat des d'una perspectiva dels efectes individualitzats, és a dir, aquells que repercuteixen directament sobre les persones beneficiàries.

Persones

Finalment, el Pla se centra en les persones que treballen en el Servef. El document aprovat posa l'accent en la temporalitat i dispersió dels treballadors i proposa augmentar la participació dels empleats en tots els processos i la comunicació interna. Així, s'ha engegat ja el Pla d'Organització Saludable, que pretén un entorn laboral saludable en el qual els treballadors i directius col·laboren en un procés de millora contínua per a protegir i promoure la salut, seguretat i benestar dels treballadors i la sostenibilitat de l'espai de treball".

Arxivat a:

Destacats