El Consell establirà més controls i avaluarà la formació que s'imparteix als aturats

Guardar

Servef C. Valenciana
Servef C. Valenciana

La Conselleria d'Economia Sostenible, Comerç i Treball, establirà més controls sobre els fons públics que financen la formació dels aturats. Així ho ha avançat la Secretària Autonòmica María José Mira que ha indicat que, des del Consell, s'engegaran mesures el pròxim exercici per a "garantir a tots els ciutadans que els fons que es destinen a un tema tan sensible com la formació d'aturats aconsegueix el seu objectiu".

Així, ha avançat que una de les línies en les quals s'està treballant és a introduir en el pròxim Reglament Orgànic i Funcional que ja ha sigut pactat amb els agents socials i econòmics, una figura que tindrà com a funcions la "comprovació del compliment en l'àmbit del SERVEF, de l'aplicació de la normativa, nacional i comunitària, sobre la despesa destinada a les mesures i programes de polítiques actives d'ocupació, sense perjudici del superior control financer i comptable de la Intervenció General".

Aquesta nova figura, segons ha explicat Mira, establirà procediments de verificació de manera que "les actuacions que es realitzen amb el pressupost de tots els valencians i valencianes siguen més transparents".

D'altra banda, Mira ha anunciat que s'establiran procediments para a avaluar "les accions formatives que es realitzen i l'impacte real que tenen sobre la consecució de l'ocupació".

"Per a poder dissenyar accions polítiques sobre l'ocupació que siguen realment útils per als ciutadans, hem de poder tenir un bon diagnòstic que ens permeta establir accions en funció dels resultats", ha assenyalat.

Arxivat a:

Destacats