El Consell col·laborarà amb la Comissió Europea i traslladarà la documentació sobre la gestió de les ajudes a l'habitatge que va realitzar l'anterior govern

Guardar

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha indicat que el Consell remetrà a la Comissió Europea tota la documentació que requerisca sobre la gestió que l'anterior govern va realitzar amb les ajudes a l'habitatge.

No obstant això, ha advertit que el compromís de l'actual Generalitat és que "els ciutadans no hagen de pagar la mala gestió i la mala planificació de l'antic govern i de la consellera Isabel Bonig" i, per això, "s'ha iniciat el pagament de tot el deute, s'ha retornat el dret a aquestes famílies i s'ha obert una recerca per les noves irregularitats detectades". "Això es resol pagant però també s'ha de reparar quan tots els que han comés presses assumisquen les seues responsabilitats", ha apuntat.

Així, Salvador ha recordat que el primer que va fer com a consellera va ser signar un calendari de pagaments amb la Plataforma d'Impagats de les ajudes a l'Habitatge per saldar el deute de 240 milions d'euros i reconéixer el dret a les més de 5.000 famílies que havia deixat fos l'anterior govern amb la tramitació de les resolucions 501. En aquest sentit, ha assegurat que l'actual Govern valencià s'ha avançat al calendari signat i ja ha liquidat el deute dels 240 milions i ha començat a pagar el primer bloc de les resolucions 501 que ascendeixen a un total de 40 milions d'euros. "L'antic govern va deixar a aquestes famílies en un calaix i la nova Generalitat el que va fer des del primer moment va ser equiparar drets i començar a pagar", ha indicat.

A més, la consellera ha recordat que també hi ha oberta una recerca i una auditoria en la intervenció general per estudiar les irregularitats detectades amb els més de 1.100 expedients per valor de 60 milions d'euros que va trobar el nou govern.

Arxivat a:

Destacats