El Bo Viatge per a 2022 podrà sol·licitar-se a partir del 20 de desembre

Aquesta iniciativa orientada al foment del turisme comptarà amb un pressupost de 15 milions d'euros per al pròxim any

Guardar

Grup de turistes a la ciutat de València
Grup de turistes a la ciutat de València

Després de l'èxit de les anteriors edicions, la Generalitat continua invertint per a la recuperació del sector turístic. I un dels majors estendards és el Bo Viatge. Aquesta ajuda que cobreix els productes turístics que contracten els residents en l'autonomia en viatges dins de la Comunitat, comptarà amb un pressupost per a 2022 de fins a 15 milions d'euros. A més, podrà sol·licitar-se a partir del 20 de desembre d'enguany. Amb això, el Bo Viatge augmenta en tres milions d'euros més el seu pressupost en comparació amb aquest 2021.

Aquest Bo Viatge està integrat dins del programa Viatgem CV, que es va posar en marxa el passat 1 de gener a través de la plataforma bonoviajecv.gva.es. Es tracta d'un bo descompte del 70% per a viatjar per les tres províncies valencianes, amb l'objectiu d'incentivar la demanda de serveis turístics interns en períodes d'estacionalitat davant els negatius efectes socioeconòmics ocasionats per la COVID-19.

Cal recordar que cada Bo Viatge emés per Turisme Comunitat Valenciana suposa una reserva de crèdit de 600 euros, en el cas que no es formalitze la reserva en el termini de 7 dies o no s'esgote la quantitat màxima en aplicar la bonificació del 70%, s'alliberen més codis i es van adjudicant més bons per ordre de llista d'espera.

El director general de Turisme, Herick Campos, valora de manera positiva aquest increment en el pressupost. De la mateixa manera, insisteix en la necessitat de continuar "millorant la formació del sector, així com d'avançar en la desestacionalització". Així, afirma que amb els pressupostos del pròxim any "volem que les empreses que s'han mantingut, i que han tingut una bona campanya estival, reben el nostre suport en la seua aposta per la promoció de la qualitat i de la sostenibilitat".

A més, Campos afig que la Generalitat "ha fet costat al sector turístic durant la pandèmia oferint-li ajudes directes, a través dels plans Resistir i Resistir Plus", amb la finalitat de suportar "els efectes de la crisi econòmica i social generada".

TURISME INTERNACIONAL

Entre els mesos de gener a setembre d'enguany, la Comunitat Valenciana ha registrat l'arribada de 2.612.089 de turistes internacionals, la qual cosa suposa un augment del 16,6% respecte al mateix període de l'any anterior.

En concret, el mes de setembre el nombre de turistes estrangers que ha visitat la Comunitat ha sigut de 641.452, la qual cosa suposa un fort repunt del 246% respecte al mateix mes de l'any anterior, en què les visites van ser un total de 185.154.

Referent a això, el director general ha destacat que les perspectives "podrien millorar més en els pròxims mesos a causa de l'avanç de la vacunació, que podria canalitzar-se cap a una major demanda de serveis turístics".

 

Destacats