Educació acorda amb el sector la recol·locació de professorat de centres privats-concertats amb una borsa de treball efectiva

Guardar

16.07.28_Acord_Professorat_Concertada
16.07.28_Acord_Professorat_Concertada

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha acordat amb les organitzacions empresarials FECEVAL i Educación y Gestión, així com amb les organitzacions sindicals FSIE-CV, FETE-UGT, STEPV-IV i CCOO-PV la recol·locació del professorat dels centres privats-concertats que es puga prescindir durant el curs 2016-2017.

"Aquesta borsa de treball efectiva ajudarà, per una banda, les patronals a contractar professorat ben qualificat, i d'una altra, els docents que hi figuren tindran més possibilitats de trobar feina. Per tant, és una acció molt positiva per a totes les parts i per a garantir la qualitat educativa als centres educatius concertats", ha explicat el conseller Vicent Marzà.

L'acord propiciat ha estat signat per les dues patronals de l'ensenyament privat-concertat i tots els sindicats, excepte USO-CV: "L'acord és molt important i entre totes i tots hem aconseguit fer prevaldre la recol·locació i no l'acomiadament amb indemnització. El treball en equip dóna fruits tan positius com el que hem signat hui", ha expressat el secretari autonòmic, Miguel Soler.

D'aquesta manera, el professorat que puga estar afectat pot optar per dues opcions: la recol·locació mitjançant una borsa de treball efectiva a la qual recorreran les organitzacions empresarials de l'ensenyament privat-concertat per a contractar personal o l'acomiadament amb indemnització. Totes les parts fomentaran la borsa de treball per a fer prevaldre la primera opció de recol·locació.

Destacats