Economia iniciarà reunions bilaterals amb el govern balear per engegar projectes comuns

Guardar

acord
acord

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha rebut al conseller de Treball, Comerç i Indústria de les Illes Balears, Iago Negueruela i Vázquez, junt la directora general d'Indústria, Júlia Company, per tractar temes d'indústria, comerç i treball.

Durant la reunió s'ha acordat que, després de l'estiu, s'iniciaran reunions entre els directors generals d'ambdues conselleries per a posar en comú accions i sinergies que beneficien a ambdues autonomies.

"Tenim en comú -ha assenyalat Rafa Climent- la voluntat de diversificar el model productiu, d'adoptar mesures que reforcen a les indústries així com de potenciar el comerç de proximitat amb sinergies conjuntes que afavorisquen als milions de persones que viuen en ambdues comunitats. Creiem que el govern Balear és un referent a tenir en compte i posarem en comú les polítiques que estan desenvolupant els nostres governs com és el Pla d'Industrialització, el Pla Energètic, el PATSECOVA o la Llei de Comerç Sostenible", ha assenyalat Climent.

Per la seua banda, el conseller de treball de les Illes Balerares, Iago Negueruela, s'ha referit a la voluntat de treballar de manera conjunta "per a potenciar l'arc Mediterrani".

Referent a açò, Climent ha insistit en la "necessitat de demanar al govern central que d'una vegada per sempre tinga en quanta a la Comunitat Valenciana. El fet de tenir el corredor ja a no tenir-ho suposaria que per cada euro d'inversió hi hauria una tornada de 8 euros. I amb aquesta tornada tindríem moltes altres infraestructures que ajudarien a millorar el benestar dels ciutadans".

"Si es gasta diners en altres coses que no tenen aquesta repercussió, la qual cosa fem a buidar la vidriola, i si buidem la vidriola sense tenir la possibilitat d'una de reversió econòmica, estem generant un problema comú", ha afegit Climent.

En definitiva, aquesta col·laboració entre les conselleries d'economia valenciana i balear serviran per a valorar polítiques i línies de treball que milloren el model productiu d'ambdues comunitats autònomes.

El conseller balear també ha mantingut una sessió de treball amb el Consell de Cambres de comerç de la Comunitat Valenciana i ha visitat el Mercat Central de València.

Arxivat a:

Destacats