Economia disposa ja de 3 milions d'euros per empreses que contracten menors de 30 anys

Guardar

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ja disposa de 3 milions d'euros per a incentivar la contractació de joves menors de 30 anys a través del programa AvalemJoves. Les ajudes, que s'han publicat en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), subvencionen entre el 80% i el 100% del salari mínim interprofessional dels joves qualificats, un dels col.lectius més castigats per la crisi i l'atur.

El conseller Rafa Climent es congratula de la disponibilitat d'aquestes ajudes que "són fets i no paraules i que van a aconseguir moure el mercat laboral d'un dels col.lectius que més ens preocupen. Són els joves que ja han acabat els seus estudis i que no tenen opcions de treball. Podem combatre la fuga de talents que ha fet que els millors formats abandonaren sa casa buscant oportunitats".

Es tracta d'una acció dirigida a disminuir la taxa d'atur entre els joves, al mateix temps que es facilita la incorporació de talent a les empreses valencianes per a contribuir a millorar la competitivitat i, per tant, a afavorir limpuls de l'economia valenciana i generar noves expectatives d'ocupació i oportunitats.

El perfil dels joves

Els destinataris finals de les ajudes són persones entre 16 i 30 anys que figuren inscrites en AvalemJoves en qualsevol de les oficines del Servef de la Comunitat i tinguen la condició de beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. També hauran d'acreditar ser llicenciats o diplomats universitaris, grau universitari, estudis de postgrau o doctorat, disposar del títol de tècnic o tècnic Superior de Formació Professional Reglada de la formació professional específica, altres titulacions oficialment reconegudes com a equivalents a les anteriors o el certificat de professionalitat.

L'import de la subvenció ascendirà a 7.338,24 euros, 9.172,80 euros en el cas de contractació de joves dones o de joves amb discapacitat. Així mateix, cal destacar que, els contractes indefinits a temps parcial d'almenys 30 hores setmanals, també resultaran subvencionables.

Segons el conseller Rafa Climent, "amb aquestes ajudes, el Consell vol que els joves siguen protagonistes del canvi de model econòmic en aquesta Comunitat, que el seu talent i coneixement contribuïsca a millorar també les opcions de creixement de les pimes valencianes".

Des de la Conselleria d'Economia a través del SERVEF, s'anima a tots els menors de 30 anys a inscriure's i , en boca de Maria José Mira, secretaria autonòmica, "a no perdre aquest tren per apuntar-se a solucions reals".

Aquesta és una de les accions d'un pla que, per primera vegada, ataca la desocupació juvenil des d'una perspectiva global i consensuada amb els principals agents econòmics i socials.

Així, AvalemJoves ofereix orientació, formació, sessions de coaching i un gran ventall d'accions amb l'objectiu de millorar les expectatives d'aconseguir una ocupació de fins a 90.000 joves valencians.

El Pla Avalem està concebut per al periode 2016-2020 i està dotat amb 200 milions d'euros amb diferents itineraris; uns per a la inserció i altres per a la formació específica. Tot per a joves menors de 30 anys.

En els pròxims mesos s'oferiran la resta de línies d'ajudes i formació de l'Avalem.

Destacats