Economia convoca 2 milions en ajudes per a impulsar la transformació digital de la Indústria

Guardar

Un operari treballant en una industria
Un operari treballant en una industria

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha convocat 2 milions en ajudes per a impulsar la transformació digital de la indústria a través l'acceleració tecnològica de les pimes. L'ajuda consistirà en una subvenció del 30% del total de les despeses considerades com a subvencionables, amb un màxim d'ajuda per sol·licitant de 100.000 euros.

El DOGV ha publicat la convocatòria d'aquestes ajudes en règim de concurrència competitiva corresponents a 2021. Aquesta transformació digital competitiva de la indústria s'haurà de realitzar en col·laboració amb empreses emergents o pimes tecnològiques, per estendre l'ús intensiu de les tecnologies de la informació i de les comunicacions en els processos industrials, així com la creació de productes i serveis tecnològicament avançats i de més valor afegit a la indústria.

El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent ha explicat que "volem fer costat a les pimes industrials perquè estiguen més preparades per a afrontar reptes com la rapidesa en la fabricació de les sèries, la imprevisibilitat de la producció, una reorientació de les cadenes de valor, la creixent importància de la clientela en el procés productiu, els nous models de negoci, les noves formes de cooperació, o la necessitat de comptar amb competències noves i actualitzades".

Climent ha recordat que la convocatòria d'aquestes ajudes és un dels objectius acordats en l'últim Seminari de Consell el passat octubre a Aiora-Cofrents, "perquè som conscients que la reconstrucció de l'economia passa necessàriament per l'impuls de la indústria i de la seua digitalització ".

El conseller ha explicat que "des de la posada en marxa del Pla Estratègic de la Indústria el 2018, fa tres anys estem acostant la Indústria a les empreses emergents, ja que un dels objectius d'aquest pla és precisament reforçar el paper de les empreses emergents com cèdules d'innovació per a les pimes industrials".

Els projectes de col·laboració hauran de desenvolupar-se entre l'1 de gener de 2021 i la data de justificació de la subvenció. El termini de presentació de sol·licituds serà del 18 de maig fins al 18 de juny de 2021, tots dos dies inclosos.

Actuacions subvencionables

Es consideraran com a actuacions subvencionables els projectes de col·laboració per a l'acceleració tecnològica de les pimes industrials que complisquen dues condicions:

a) Que el projecte supose la col·laboració mitjançant la interacció de l'experiència i el coneixement d'una pime industrial amb les solucions tecnològiques que li proposa desenvolupar una o diverses empreses emergents o pimes tecnològiques, i que concloga amb un producte mínim viable (MVP) amb un grau de maduresa TRL 7 (demostració de sistema o prototip en un entorn real), TRL8 (sistema complet i certificat a través de proves i demostracions). i TRL 9 (sistema provat amb èxit en entorn real), amb garanties d'implementar-se i accelerar la transició tecnològica de la pime industrial.b) Que el projecte incloga la participació preceptiva d'una dinamitzadora de l'acceleració, que realitze la identificació dels reptes tecnològics a resoldre en la pime industrial beneficiària, la proposta i acompanyament de les empreses emergents o pimes tecnològiques que millor poden resoldre'ls, i l'emissió d'un informe al final del projecte que justifique que el nivell de maduresa de la tecnologia desenvolupada se situa entre TRL 7 i TRL 9.

Els projectes hauran de mantenir una relació directa amb processos que afavorisquen l'acceleració tecnològica de les empreses sobre la base de les noves tecnologies de la digitalització de l'economia com la Intel·ligència Artificial, Impressió 3D, Machine Learning i Deep Learning, Robotitzacions, cobòtica i exoesquelets, Anàlisis i manteniment predictiu, Bessons digitals, Blockchain, Internet de les Coses i Intel·ligència de les Coses, Nous Materials, Nanotecnologia, Biotecnologia, Realitat Virtual, Realitat Augmentada i Mixta, Simulació Avançada, Ciberseguretat, Sistemes de pagament i cingles, Comercialització digital, E-commerce, Big Data i Analítica de Dades, Vehicles autònoms i drons, Núvol i Edge Computing i Computació Quàntica.

Per a ser subvencionable, el projecte haurà d'aconseguir un pressupost mínim, calculat mitjançant la suma de totes les despeses subvencionables (col·laboracions externes, personal propi i auditoria), de 10.000 euros, IVA exclòs.

Arxivat a:

Destacats