La creació d'empreses a la Comunitat Valenciana el mes de maig aconseguix la xifra més elevada de la història

Guardar

Dues dones, davant un ordinador. Foto de KOBU Agency en Unsplash
Dues dones, davant un ordinador. Foto de KOBU Agency en Unsplash

La xifra de constitució d'empreses a la Comunitat Valenciana el mes de maig ha ascendit a 1.354, la millor dada de la sèrie històrica segons dades fetes públiques este dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat l'"excel·lent dada de creació de societats mercantils del mes de maig, el més elevat de la història, que suposa un increment del 5,45% respecte al mateix mes de l'any anterior".

"Esta dada ve a reforçar la tendència i és el resultat del desenvolupament de polítiques eficaces i eficients per part del Consell, que estan dinamitzant el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana", ha destacat Montes.

L'increment mostrat en la Comunitat Valenciana contrasta amb les xifres en el conjunt d'Espanya, amb la creació de 9.652 societats mercantils, la qual cosa representa un descens del 7,3% respecte al mateix mes de l'any anterior.

Pel que respecta a les xifres de dissolució d'empreses, el mes de maig s'han dissolt 107 societats en la Comunitat Valenciana, un 26,2% menys que en el mateix període de l'any anterior.

Les dades corresponents a l'acumulat gener – maig en la Comunitat Valenciana xifren la constitució d'empreses en 6.871, la qual cosa representa al seu torn un increment del 7,35% respecte al mateix període de l'any anterior.

Tendència a l'alça

L'any 2023, el nombre de noves societats en la Comunitat Valenciana va ascendir a 13.417, la qual cosa representa un 11,40% més que l'any 2022. L'índex de creació d'empreses va superar a la mitjana nacional l'increment de la qual es va situar en un 8,31% en 2023.

Així mateix, les dades de dissolució de societats confirmen la tendència amb un descens de tancaments un 15,53% menor que l'any 2022, molt per damunt de la mitjana nacional que xifra el seu descens de dissolucions en un 5,6%.

És a dir, l'any 2023 en la Comunitat Valenciana s'ha incrementat el nombre d'empreses creades i ha descendit el nombre d'empreses dissoltes, amb el resultat d'una taxa vegetativa (saldo entre empreses creades i dissoltes) d'11.578 empreses en 2023, un 19% més que en 2022.

Destacats