Consum reuneix 400.000 euros per a ajudar Ucraïna a través de Creu Roja

La recaptació ha sigut possible gràcies als clients de la Cooperativa, que han aportat 350.000 euros, als quals Consum ha sumat 50.000 euros més

Guardar

Una empleada de Consum, en una zona de menjar
Una empleada de Consum, en una zona de menjar

Consum fa efectiu el primer pla d'ajuda a Ucraïna amb la recaptació de 400.000 euros que aniran destinats a donar suport a la labor humanitària que Creu Roja està desenvolupant davant la situació d'emergència actual.

La recaptació ha sigut possible gràcies a la col·laboració dels clients, que han aportat 350.000 euros a través de les seues donacions en els més de 460 centres de Consum a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Regió de Múrcia, Castella-la Manxa i Andalusia en una campanya que va estar activa del 14 al 27 de març.

Els fons recaptats, juntament amb la donació addicional de 50.000 euros que ha aportat Consum, sumen un total de 400.000 euros que aniran destinats als afectats d'Ucraïna per a cobrir, principalment, les seues necessitats bàsiques (higiene, roba i cuina), accés a aigua segura, assistència sanitària, i protecció i restabliment de contactes familiars.

Compromís amb les persones

Consum, com a empresa d'economia social, està fermament compromesa amb les comunitats locals en les quals desenvolupa la seua activitat cooperativa i també amb les emergències socials de gran escala. Per mitjà del seu Programa Solidari, duu a terme nombroses accions orientades, principalment, a posar fi a la fam i a garantir l'accés de totes les persones a una alimentació sana, nutritiva i suficient.

En una segona fase, Consum ha previst un pla d'ajuda als refugiats acollits en les zones on està present. Davant una crisi humanitària com la d'Ucraïna, la Cooperativa, atenent els seus valors, se suma per a ajudar de manera proactiva les persones que estan afectades pel conflicte.

Destacats