Consum renova les safates de forn en més de 300 supermercats amb un tractament innovador i sostenible

Per mitjà d'un recobriment ceràmic antiadherent que en millora l'eficiència, la sostenibilitat i la salubritat, tant en l'ús de productes de neteja com en la vida útil de les safates i en la seua higienització diària

Guardar

Supermercat Consum
Supermercat Consum

Consum ha invertit 550.000 euros en l'aplicació d'un tractament innovador de recobriment ceràmic antiadherent en les seues safates de forn i rebosteria per a fer-les més sostenibles, de la mà d'Umbrella Technologies. Aquest proveïdor és el mateix amb el qual la Cooperativa va treballar per a aplicar el tractament anti-COVID als mànecs dels carros i a les cistelles de compra a l'abril de l'any passat.

El que fa el recobriment ceràmic antiadherent és millorar l'eficiència, la sostenibilitat i la salubritat del parc de safates de forn, perquè permet l'ús de productes de neteja menys abrasius i contaminants, cosa que també allarga la vida útil d'aquests utensilis, alhora que en facilita la neteja diària amb aigua i sabó als treballadors de la Cooperativa.

Consum ja té implantades aquestes noves safates de forn en 317 supermercats i el seu objectiu és estendre aquesta millora al 100% de la xarxa comercial, que frega les 470 tendes, al llarg de 2022.

Un dels aspectes més importants de la indústria de panificació és el correcte manteniment de les safates i útils de cocció, mitjançant l'eliminació de carbonissa contaminant. La carbonissa es produeix per la fixació de residus dels diferents productes cuits sobre les safates. Aquests residus, si no se'n retiren, produeixen un recremat amb els successius cicles de cocció, anomenat carbonissa. Aquesta carbonissa produeix gasos (fum) dins del forn que són contaminants i que poden migrar als aliments cuinats.

Amb el recobriment antiadherent d'Umbrella Technologies, la Cooperativa soluciona aquest problema i aconsegueix una vida més llarga d'aquests útils, una major productivitat en la cocció i un consum energètic més baix. Amb l'aplicació d'aquest recobriment, es redueixen els costos de manteniment i neteja, a més d'aportar una millor qualitat al producte cuinat.

Arxivat a:

Destacats