Consum fa costat als citricultors locals venent només taronges i mandarines amb IGP Cítrics Valencians a la Comunitat

La Cooperativa comprarà unes 5.500 t de taronges i mandarines valencianes amb aquest segell de qualitat aquesta campanya, un 10 % més que en 2020

Guardar

Treballador en un camp de taronges recollint la collita
Treballador en un camp de taronges recollint la collita

Consum fa costat a les citricultores locals venent només taronges i mandarines amb segell de qualitat Identificació Geogràfica Protegida (IGP) Cítrics Valencians en tots els seus supermercats de la Comunitat Valenciana des de finals de novembre fins a finals d'abril, depenent de la climatologia. La Cooperativa comprarà un total de 5.500 tones de taronges i mandarines valencianes amb aquest segell de qualitat en la campanya 2021-22, xifra que suposa un 10% més respecte de la campanya anterior. La Cooperativa renova, un any més, el seu acord amb la IGP valenciana i aposta pels productes locals i de proximitat durant la temporada citrícola nacional, i fa costat als citricultors valencians.

Consum comercialitzarà en els seus supermercats taronges amb IGP Cítrics Valencians de les varietats navelina, navel i navelate i lane late, i mandarines clemenrubi, oronules, clemenules, clemenvilla i ortanique.

La IGP Cítrics Valencians és l'entitat que certifica les taronges, mandarines i llimes que es cultiven a la Comunitat Valenciana i que compleixen uns estrictes requisits d'origen i qualitat. La IGP té dos grans objectius: la certificació i la promoció dels cítrics valencians. El Consell Regulador fa controls rigorosos, tant en camp com en magatzems de condicionament i envasament, per a garantir la qualitat dels cítrics valencians, sobretot, quant a maduresa i dolçor del producte.

"Per a Consum és fonamental fer costat a l'economia local i als productes de proximitat i treballem per oferir als nostres clients sempre taronges valencianes i cítrics de les zones on estem presents, com també de Múrcia, Catalunya i Andalusia. Això sí, no comencem a comercialitzar cítrics nacionals amb segells de qualitat fins que no compleixen tots els paràmetres de qualitat i estan en perfecte estat de maduració", ha destacat el director de Relacions Externes de Consum, Javier Quiles.

IGP Clementines de les Terres de l'Ebre

Consum dona suport als segells de qualitat dels cítrics en totes les zones espanyoles on està implantada. Tal és el cas, també, de la IGP Clementines de les Terres de l'Ebre, que comercialitzarà en els seus supermercats de Catalunya. Per a la campanya 2021-22 comprarà 72.000 quilos de clemenules amb IGP, xifra que suposa un 9,5% més que la campanya passada.

A més, la Cooperativa també aposta per les taronges i mandarines d'origen local, en aquest cas, de Tarragona, i en comprarà uns 430.000 quilos per a aquesta campanya. La Cooperativa comercialitzarà a Catalunya taronges d'origen Tarragona de les varietats navelina, navel, navel powel, lane late i valència late, i mandarines de les varietats clemenules, leanri, nadorcott i tango.

Totes les llimes, murcianes

Consum també aposta per l'origen nacional de les llimes, concretament, de la Regió de Múrcia, ja que el 100% de totes les llimes que comercialitza en els seus supermercats durant la campanya nacional són d'origen murcià, de les varietats primofiori i verna. De fet, la Cooperativa comprarà 2.200 tones de llimes de Múrcia aquesta campanya, xifra que suposa un 13% més que la campanya anterior.

En paral·lel, la Cooperativa també comercialitza la campanya nacional de pomelos de la varietat star ruby, també d'origen Múrcia, amb un volum de compres de més de 200.000 quilos, un 15% més que la campanya 2020-21.

En total, Consum comprarà més de 10.200 tones de mandarines i taronges d'origen nacional durant la campanya 2021-22, xifra que suposa un increment d'un 10% del volum de compres a proveïdors locals respecte dels anys anteriors.

Arxivat a:

Destacats