Consum va impulsar més de 1.000 iniciatives socials amb impacte en 235.000 persones vulnerables durant 2023

El Programa Solidari de la Cooperativa va tindre una dotació de 28,1 milions d'euros, la major part a través del seu programa Profit de donació d'aliments

Guardar

Un empleat de Consum participa en el Programa Profit de Donació d'Aliments
Un empleat de Consum participa en el Programa Profit de Donació d'Aliments

Consum ha col·laborat amb 235.000 persones en situació de vulnerabilitat amb la posada en marxa de més de 1.000 iniciatives solidàries incloses dins del seu Programa Solidari durant el passat exercici 2023. Este pla se centra, de manera prioritària, en les comunitats en les quals desenvolupa la seua activitat la Cooperativa amb accions regionals i va tindre una dotació de 28,1 milions d'euros l'any passat.

El Programa Solidari de Consum inclou tres línies bàsiques de col·laboració: el Programa Profit de Donació d'aliments, el programa de Vendes Socials, i les col·laboracions d'acció social dutes a terme amb diferents entitats. El 57% de les ajudes s'ha realitzat a través de donacions d'aliments i productes, tant en espècie com en vals de compra, mentres que la resta són aportacions econòmiques, principalment quotes anuals de diferents entitats socials a les quals dona suport a la Cooperativa.

Gràcies a la labor de 1.400 persones voluntàries de les entitats socials que col·laboren amb Consum, el Programa Profit de Donació d'Aliments ha repartit 8.516,4 tones d'aliments per valor de 27,7 milions d'euros, que han arribat a prop de 85.000 persones. Els productes donats han esgotat la seua vida comercial, complixen tots els requisits de seguretat alimentària, i provenen de totes les seccions d'alimentació i de frescos.

Formar part participant

Per a afavorir el treball de les administracions públiques i entitats que desitgen transformar les seues ajudes socials en vals o targetes Moneder, Consum compta amb una línia específica de vendes socials dins del seu Programa Solidari. Este programa permet que cada persona beneficiària puga triar aquells productes que s'adapten a les seues necessitats nutricionals i que cada entitat reba informació sobre la compra realitzada. En 2023, la Cooperativa ha gestionat vendes socials per un valor aproximat de 3 milions d'euros.

A més, la Cooperativa compta amb una Política de Donacions i Patrocinis l'objectiu dels quals és secundar diferents projectes socials que tinguen un impacte positiu en entorn. En 2023, s'han dut a terme diferents col·laboracions socials i patrocini d'activitats d'interés social, cultural o gastronòmic. Estes col·laboracions van tindre una inversió global el passat exercici de més de 416.500 euros i van comptar amb un impacte estimat de més de 150.000 persones.

Entre les col·laboracions destaquen les realitzades amb ONGs nacionals i regionals, com Creu Roja, Oxfam Intermón, Bancs d'Aliments, Associació Espanyola contra el Càncer o Fundació Josep Carreras, entre altres. En este capítol destaca la donació de 60.000 euros duta a terme a través del Comité d'Emergència per a fer costat a les persones damnificades del terratrémol que va afectar Turquia i Síria al febrer.

Afavorir l'ajuda

A més, durant el passat exercici, els clients i les clientes de Consum van mostrar la seua solidaritat amb diferents fins socials a través de donacions econòmiques en passar per caixa per un import de més de 700.000 euros.

El febrer de 2023 es va activar juntament amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer 'La compra de la teua vida' per a ajudar a la investigació de la malaltia. La clientela va col·laborar aportant més de 284.000 euros. A més, durant l'última Gran Recollida, la iniciativa solidària anual de la Federació de Bancs d'Aliments, els clients i les clientes de la Cooperativa van col·laborar amb més de 445.000 euros en realitzar la seua compra en els supermercats.

Arxivat a:

Destacats