Consum implanta la setmana laboral de 5 dies als seus supermercats

Més de 3.000 treballadors ja gaudeixen de dos dies de descans en 100 tendes i la Cooperativa estendrà aquesta mesura a tota la xarxa a començament de 2024

Guardar

Supermercat Consum
Supermercat Consum

Consum ha implantat la setmana laboral de 5 dies en 100 supermercats en 2021, després de fer una prova pilot en set tendes. D'aquesta manera, la plantilla pot gaudir de dos dies de descans a la setmana, mesura que ja estava implantada per als treballadors de les centrals logístiques. De moment, més de 3.000 treballadors tenen ja aquest nou horari. La Cooperativa estendrà aquesta mesura de conciliació al 100% de la seua xarxa comercial a començament de 2024, a una mitjana de més de 100 tendes per any.

La setmana laboral de 5 dies beneficiarà el 95% de la plantilla de Consum, que farà un màxim de 37 hores i mitja setmanals, però que no afectarà l'horari comercial, que continuarà sent el mateix. A més, tots els treballadors del supermercat disposaran d'un cap de setmana llarg (dissabte, diumenge i dilluns) cada 5 setmanes.

Amb la setmana laboral de 5 dies, Consum continua millorant les condicions laborals de la plantilla i aposta per la conciliació de la vida familiar i laboral, fet que reforça el seu compromís per generar ocupació estable i de qualitat. Amb aquesta mesura es millora, a més, el servici al client, ja que, conciliant millor la vida familiar i laboral, s'afavoreix la productivitat i la satisfacció en el treball.

En els últims 6 anys, Consum ha creat 5.938 nous llocs de treball, xifra que situa la Cooperativa com la major generadora d'ocupació de la distribució alimentària a Espanya en relació amb la seua mida. Actualment, Consum compta amb més de 17.500 treballadors, dels quals el 72% són dones.

Mesures de conciliació

Consum ha implantat mesures de conciliació per als seus treballadors des que es va fundar com a cooperativa de treballadors, seguint el seu Pla de Conciliació i Igualtat, on les persones estan en el centre de totes les seues actuacions, com a part de la seua naturalesa cooperativa. Des de 2015, Consum ha invertit 75,6 milions d'euros en mesures de conciliació.

Consum preveu mesures relacionades amb la família, incloses en el seu Catàleg "+de 75 Mesures per a Conciliar" la vida familiar i laboral, com la paga extraordinària per a treballadors amb fills amb discapacitat, el "val-canastreta" de 50 € per naixement, la possibilitat d'acumular les vacances després de la baixa maternal o el permís de paternitat i el fet de poder acumular el permís de lactància en 23 dies seguits.

Altres polítiques relacionades amb naixements amb què compta Consum són la de donar permís recuperable d'un dia per als iaios per part de la filla o la nora, o, en cas de fills prematurs que requerisquen hospitalització, permetre als pares que s'absenten una hora de la seua jornada laboral fins que el bebé reba l'alta mèdica i que els dos tinguen la possibilitat de reduir-se la jornada dues hores diàries més, si els dos treballen en la Cooperativa.

En 2020, Consum va tornar a obtenir el certificat Top Employers, per octau any consecutiu, com una de les millors empreses per a treballar a Espanya, i és l'única empresa de distribució amb el certificat d'Empresa Familiarment Responsable, amb la qualificació d'Excel·lència.

Arxivat a:

Destacats