Consum posa en marxa un nou servei de recollida de bosses per als seus clients en línia dins les seues accions d'economia circular

Guardar

Supermercat Consum
Supermercat Consum

Consum ha implantat un nou sistema d'economia circular per a la recollida, tractament i reutilització de les bosses de plàstic de la seua tenda en línia dels domicilis dels clients. Amb aquesta iniciativa, implantada en les 423 poblacions de València, Alacant, Castelló, Albacete, Barcelona, Tarragona, Almeria, Múrcia i Girona que disposen del servei en línia de Consum, la Cooperativa preveu recuperar més de 2.600 quilos de plàstic a l'any.

El projecte d’economia circular consistix en l’arreplegada de bosses de plàstic dels clients que fan la compra online quan reben una nova comanda. Hauran de preparar-les prèviament per a no retardar l’operativa i el repartidor que anirà al seu domicili les arreplegarà per traslladar-les a la plataforma logística corresponent: Silla, Barcelona o Múrcia. Allí, les bosses de plàstic seran tractades en la planta de reciclatge per ser transformades en gransa, partícules de material plàstic usat, que s’utilitzaran després per a la fabricació de noves bosses.

La iniciativa s’ha posat en marxa dins de les accions d’economia circular que té en marxa la Cooperativa i atesa la sensibilitat dels clients. Es farà sense limitació d’unitats per llar i sense distinció de procedència: és a dir, s’arreplegaran bosses de plàstic de qualsevol origen, sempre que reunisquen unes condicions mínimes d’higiene. 

Les bosses de plàstic que Consum utilitza per a la compra en el supermercat i el repartiment de la compra online són de plàstic 70% reciclat i la seua resistència és de fins a 15 usos.

Compromís amb la sostenibilitat

Consum treballa l’economia circular des de dos vessants: impulsant l’ecoeficiència en el consum de materials o la seua substitució per materials més sostenibles i mitjançant l’arreplegada selectiva i la transformació de la totalitat dels residus que es generen.

El Pla de Reducció de Materials i Envasos de la Cooperativa preveu diferents accions enfocades a fer un ús més eficient dels recursos. La iniciativa més destacada en 2022 ha sigut el desenvolupament d’un altre projecte d’economia circular, que, en este cas, transforma el poliestiré expandit (EPS), conegut popularment com a porexpan, dels residus recuperats en les plataformes de Consum, en mobles per a la secció de forn dels supermercats. Este residu plàstic se separa per a permetre’n el reciclatge i es transforma en un compost plàstic, que s’utilitza per a fabricar elements del mobiliari, amb la qual cosa s’evita l’ús de més recursos naturals. Este projecte, present ja en 49 tendes, permet el reciclatge, la transformació i la reutilització de 10.000 kg de plàstic. 

A més, dins d’esta línia de treball, la Cooperativa va renovar en 2022 la certificació Residu Zero de AENOR en totes les plataformes logístiques, a més de la seu social, que verifica la traçabilitat de tots els residus que es generen fins al seu reciclatge o la valorització. Actualment, més del 99% dels residus recuperats es reciclen o es valoritzen, amb el suport de gestors privats de residus.

Arxivat a:

Destacats