El Consell prorrogarà la rebaixa de les taxes i preus públics enfront de la inflació

La rebaixa del 10% de les taxes i preus públics es mantindrà fins a agost de 2023

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha participat a la cimera Aliança Valenciana contra la Inflació
El president de la Generalitat, Ximo Puig ha participat a la cimera Aliança Valenciana contra la Inflació

La rebaixa en les taxes i en els preus públics es prorrogarà fins a agost de 2023. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, durant la seua intervenció a la cimera municipal "Aliança Valenciana contra la Inflació".

Concretament, la pròrroga de la rebaixa del 10% de les taxes i dels preus públics que ja està sent aplicada pel Consell, es mantindrà fins a agost de 2023, a través d'un decret que serà aprovat en les pròximes setmanes i que entrarà en vigor l'1 de gener.

En aquesta cimera han participat representants municipals i agents socials amb l'objectiu de posar en comú mesurades per a pal·liar els efectes de l'escalada de preus en les famílies.

"Unitat" de les institucions

Per a Puig és clau la "unitat" entre totes les institucions valencianes, així com la "confiança" que es tracta d'una situació temporal per a afrontar la repercussió de la inflació generada per la guerra a Ucraïna. El president ha recordat que es tracta de la mateixa via seguida durant la pandèmia per a contribuir a la recuperació de la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell ha insistit que la situació obliga una "resposta pública conjunta" i a prendre mesures en el marc de les competències de cada institució, com les que ja està aplicant la Generalitat, entre les quals ha esmentat la reducció de taxes a estudiants i famílies, ajudes directes a autònoms, la gratuïtat del transport públic per a menors de 30 anys, així com la seua rebaixa per a la resta de la ciutadania, i la reforma fiscal que beneficiarà al 97% de la població.

331 milions d'euros des de 2017

En el transcurs de l'acte, el responsable del Govern valencià ha posat en valor la "capacitat innovadora" municipalista i ha reclamat "solucions ràpides i eficaces" basades en el "diàleg social i institucional". En aquest sentit, s'ha referit al seu compromís de reforçar l'aliança generada des de 2015 amb els municipis i de potenciar la seua capacitat a través de la creació de quatre fons municipals, mitjançant els quals se'ls dota de recursos econòmics.

El president ha explicat que a través d'aquests fons la Generalitat ha aportat 331 milions d'euros des de 2017 per a promoure les inversions en infraestructures i serveis, impulsar el turisme, lluitar contra la crema d'espais forestals i frenar la despoblació "per justícia, per convicció municipalista i per eficiència", ha manifestat.

En concret, ha assenyalat que a través del Fons de Cooperació Municipal la Generalitat destinarà 40 milions d'euros en 2023, per la qual cosa la quantitat total aportada a aquest fons ascendeix a 280 milions; quant al Fons per a Municipis Turístics, ha anunciat que en els pròxims pressupostos rebrà 4,5 milions, per la qual cosa sumarà 21 milions des de 2020; el Fons contra el Despoblament comptarà amb 4,4 milions en 2023 i aconseguirà els 20 milions des de 2018, i el nou Fons de Prevenció d'Incendis i Gestió Forestal disposarà de 10 milions d'euros.

Arxivat a:

Destacats