El Consell de l'Horta sol·licita la declaració de zona catastròfica per a l'horta de València després de les últimes pluges

Les pèrdues directes s'estimen en més de 60 milions d'euros

Guardar

Horta de València
Horta de València

El Consell de l'Horta de València (ChdV), adscrit a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha sol·licitat al ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació la declaració de zona catastròfica per a l'horta de València per l'episodi de pluges intenses i persistents que es van produir durant els primers dies del mes de maig.

El passat 3 de maig, la ciutat de València i els seus voltants van patir una forta tempesta estàtica que "va batre tots els rècords històrics de pluja de la ciutat". Els registres de precipitacions acumulats en l'horta de València van superar, en alguns punts, els 260 litres per metre quadrat en 24 hores, convertint aquest mes en el de major índex registrat a València i les comarques de l'Horta, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Una primera avaluació econòmica de l'impacte material derivat d'aquesta adversitat meteorològica situa les pèrdues directes ocasionades a l'agricultura de la zona de l'horta de València en més de 60 milions d'euros, als quals cal afegir els danys ocasionats en infraestructures agràries.

Les pèrdues han afectat "significativament" les collites d'estiu, així com a les quals han quedat negades per l'aigua, amb el consegüent perjudici per al sector.

Aquest episodi de pluges, unit a altres inclemències climàtiques que s'han produït en els mesos de novembre i desembre de 2021 i gener de 2022, remarca la Conselleria. Aquests fenòmens, a més, han "obstaculitzat" el cicle normal de produccions com la creïlla i la ceba, així com operacions bàsiques de sembra de la xufa o d'altres cultius d'estiu com el meló i el meló d'Alger.

Per a l'Administració autonòmica, totes aquestes dades avalen la petició per part del Consell de l'Horta de València de la declaració de zona catastròfica per a l'horta de València i les seues comarques.

El Consell de l'Horta de València, creat el febrer de 2020 per la Generalitat Valenciana, té per objecte garantir la pervivència i promoure la dinamització de les activitats agràries en l'horta de València, fomentant una agricultura més respectuosa amb el medi ambient, la possibilitat de permetre usos i activitats complementaris i compatibles amb les activitats agràries, per a millorar la sostenibilitat econòmica, social i ambiental del territori.

Arxivat a:

Destacats