La Comunitat Valenciana encapçala la gestió dels fons europeus

6.000 empreses valencianes i a més de 300 entitats locals han rebut els 2.242 milions

Guardar

La Marina de València
La Marina de València

La Comunitat Valenciana lidera el rànquing de gestió dels Fons Europeus Next Generation. Segons un estudi de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), centre dedicat al desenvolupament i foment de la investigació econòmica i la projecció de la mateixa en l'àmbit nacional i internacional, la valenciana és la tercera autonomia que millor està gestionant l'arribada d'aquestes ajudes europees.

Concretament, el territori valencià ja ha rebut 2.242 milions d'euros procedents dels fons europeus Next Generation, a través d'ajudes directes i licitacions, que han beneficiat a 6.000 empreses valencianes i a més de 300 entitats locals.

Una xifra assignada en tan sols dos anys i mig, ja que aquests fons es van aprovar el juny de 2020. Per a entendre la magnitud d'aquestes ajudes, tal com destaca Juan Ángel Poyatos, director general de Coordinació de l'Acció del Govern, "hem rebut pràcticament la mateixa quantitat que en els 14 anys anteriors (els programes de fons europeus clàssics són programes de 7 anys) quan la quantitat total que va arribar d'Europa va rondar els 2.900 milions d'euros".

Per a Poyatos, aquest volum de recursos "és tot un repte de gestió per a la Generalitat Valenciana sent el balanç, tant de la pròpia gestió com el de com es reben molt positiu".

Juan Ángel Poyatos, director general de Coordinació de l'Acció del Govern
Juan Ángel Poyatos, director general de Coordinació de l'Acció del Govern

La major quantitat de fons en 2023 i 2024

Els Fons Europeus Next Generation són un pla de 6 anys que, com incideix el director general, "mobilitzaran la major quantitat d'ajudes en 2023 i 2024". En aquest sentit, l'administració es marca com a objectiu ser més pròxims de cara a les pimes i autònoms: "és molt natural la desafecció que existeix en les xicotetes empreses i autònoms perquè és un procés complex i els recursos que hi havien abans eren molt limitats, i moltes de les línies actuals ja existien, però ara han multiplicat exponencialment les ajudes".

Per a ajudar a impulsar l'arribada dels fons, la Generalitat ha creat els punts GVANext, que comptaran amb al voltant de 300 professionals en quasi 200 ajuntaments de tot el territori on assessoraran tant xicotetes empreses com a autònoms i als propis consistoris de com accedir a aquests recursos. A més, el portal gvanext.gva.es permet identificar a aquelles persones interessades les ajudes que més s'adapten als seus interessos.

Tot amb l'objectiu d'agilitzar els processos administratius necessaris perquè els fons arriben, com més prompte millor, a les empreses i administracions, assessorant i guiant a les pimes en el procés de captació de fons per a desenvolupar nous projectes.

Arxivat a:

Destacats