Colomer: "Tenim la necessitat d'abordar la transformació digital, de competir i de comunicar, què és arribar a l'altre i transformar"

El secretari autonòmic de Turisme ha participat en la inauguració de l'I Congrés de Periodisme i Turisme que se celebra a Benidorm

Guardar

Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, ha participat en la inauguració del I Congrés de Periodisme i Turisme que se celebra a Benidorm
Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, ha participat en la inauguració del I Congrés de Periodisme i Turisme que se celebra a Benidorm

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la inauguració del I Congrés de Periodisme i Turisme, on ha manifestat que "la vinculació del turisme amb el periodisme presenta molts reptes compartits" i ha destacat que "tenim la necessitat d'abordar la transformació digital, de competir i de comunicar, què és arribar a l'altre i transformar sense perdre la identitat".

El congrés ha sigut organitzat per la Càtedra Pedro Zaragoza de la Universitat d'Alacant, Serveis de Gestió Turística (Sergestur) i la Fundació Visit Benidorm. Al costat del secretari autonòmic de Turisme han assistit el director del Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca, José Mancebo, i l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez.

Durant la seua intervenció, Colomer ha ressaltat que "tenim un gran desafiament i no podem proposar-nos objectius xicotets. Hem de plantejar-nos grans reptes com la descarbonització, programar el final de dependències com la del petroli, o dels grans touroperadores, però també hem de cuidar als altres" i, en aquesta línia, ha recordat que "l'estratègia de l'hospitalitat mediterrània ja apuntava que aqueix terme es referia a cura dels altres".

Francesc Colomer també ha reclamat "superar entre tots la narrativa econòmica que menysprea el turisme", i al seu judici, "el turisme és un dret humà, i en la vida tots juguem a vegades com a locals o visitants" i ha recordat que "el turisme de masses va ser una gran revolució que va donar l'oportunitat a tots de visitar i conéixer el món".

El secretari autonòmic de Turisme, s'ha referit a Benidorm i ha assenyalat que "és una ciutat que mereix tot el respecte per la seua fe en el turisme, en les persones i en la cura als altres".

Destacats