Colomer assenyala que "l'Imserso està condemnat al fracàs"

El secretari autonòmic traslladarà demà en el Consell Espanyol de Turisme el malestar que mostra el sector de la Comunitat Valenciana

Guardar

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que "l'Imserso està en un risc evident per falta de sensibilitat" i sobretot, per la falta de diàleg per a revisar un programa que en els últims anys ha descansat en l'altruisme i les pèrdues del sector.

Per a Colomer "el diàleg és l'eina més eficient que tenim en democràcia", per això, ha advocat per "asseure's per a posar remei". En aquesta línia, ha recordat que "la Comunitat Valenciana ha fet els seus deures a l'hora de traslladar al Ministeri, en reiterades ocasions, la necessitat de parlar, dialogar, 'chequear' i revisar allò que va malament".

I ha avançat que demà divendres en el Consell Espanyol de Turisme que se celebrarà a Madrid, tornarà a traslladar el malestar que mostra el sector hoteler valencià; i sol·licitarà "diàleg per a poder esmenar un programa que descansa sobre les pèrdues del sector turístic, i això és insostenible".

Colomer ha realitzat aquestes declaracions als mitjos presents en la jornada que ha albergat Invat.tur a Benidorm sobre 'Les dades de l'estiu'22: Tornada a la normalitat', després de preguntar-li per la valoració de la indignació del sector hoteler per l'augment de costos, i la decisió del Govern de mantenir el programa de l'Imserso sense la corresponent pujada de preus.

En aquest context, Colomer ha mostrat la seua "decepció enorme", perquè al seu judici "hi ha molta experiència ja acumulada, molt de guió, argumentari, molt de debat formulat i moltes peticions llançades de consens".

El titular de Turisme Comunitat Valenciana ha declarat que "no podem entendre com persisteix l'error de mantenir un programa d'èxit durant dècades, però que està condemnat al fracàs, si no som capaços d'interpretar i comprendre el món que tenim".

"Un món -ha continuat Colomer-, en el qual la inflació, l'encariment dels costos de producció, així com uns altres múltiples factors que endureixen i fan que, el manteniment i la congelació de preus, repercutisca directament en la pèrdua, encara més severa i dramàtica, de la rendibilitat encara inexistent per al sector turístic".

Destacats