Colomer: "Els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana parteixen amb una previsió d'ocupació superior al 80% per a Setmana Santa"

El titular de Turisme ressalta que "es tracta de xifres molt similars a 2019 el que avala la senda de reactivació turística de 2022"

Guardar

Platja de Cullera
Platja de Cullera

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que "els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana parteixen amb una ocupació superior al 80% per a aquests dies festius de Setmana Santa", que s'espera augmentar amb les "reserves d'última hora", cada vegada més usuals entre els viatgers actuals.

A més, ha informat que per als hotels de l'interior, la previsió d'ocupació "ascendeix al 75%", destacant l'interior de Castelló que "frega pràcticament el ple absolut, amb unes expectatives superiors al 92%".

Colomer ha fet públics així els resultats del sondeig que ha elaborat Turisme Comunitat Valenciana a una mostra d'hotels de totes les categories, tant d'interior com de costa, per a comprovar l'ocupació hotelera real del Dijous Sant al dilluns, en concret, per a les nits del 14,15,16 i 17 d'abril, respectivament.

El titular de Turisme ha destacat que "es tracta de xifres molt similars a 2019" i ha destacat que "es confirma així la senda de reactivació turística iniciada aquest any 2022". A més, ha incidit en què "ja es pot començar a comparar els resultats amb altres anualitats prèvies a la pandèmia, atés que en els dos últims anys gran part de la planta hotelera ha romàs tancada".

Colomer ha recordat que aquests bons resultats estan motivats per la recuperació del mercat internacional en la Comunitat Valenciana, que ja mostra el seu dinamisme i registra només en els dos primers mesos de l'any prop de 675.000 turistes estrangers; així com per l'impacte del Bo Viatgem que acumula només per a aquests dies de Setmana Santa, prop de 4.500 reserves que sumaran 50.000 pernoctacions addicionals de turisme local.

Ocupació en el litoral

Aquesta mateixa enquesta demostra que entre els destins del litoral, destaca Benidorm amb una previsió d'ocupació del 90% per a aquesta Setmana Santa, i la ciutat de València que registra una ocupació mitjana del 87,25%.

En el seu conjunt, per al litoral de la província de València, sense comptar la ciutat, l'ocupació estimada se situa en un 70,12%, mentre que el grau de previsió per al litoral de Castelló ascendeix a un 75,17%.

Per part seua, els hotels del litoral d'Alacant, sense incloure Benidorm, registren ja una ocupació sobre reserves confirmades del 74,96%. Amb tot això, la mitjana d'ocupació dels hotels del litoral de la Comunitat Valenciana se situa en un 81,88%.

Els hotels d'interior superen el 75% d'ocupació

La previsió d'ocupació als hotels de l'interior de la Comunitat Valenciana ascendeix a un 75,12%, segons els resultats del sondeig elaborat per Turisme.

Per províncies, destaca l'interior de la província de Castelló, que té unes expectatives d'ocupació del 92,47%. Li segueix, l'interior d'Alacant, que ja té reservat per a aquests dies un 66,19% i a l'interior de la província de València, les reserves dels seus hotels aconsegueixen a data actual un 63,31%.

Destacats