Colomer destaca "la tecnologia, el talent i la tolerància" com els tres pilars bàsics que sustenten el model de destinació turística sostenible

Assenyala que la Comunitat Valenciana compta amb un sector turístic que "enfront dels tòpics, és avantguarda i inverteix en tecnologia i avanços"

Guardar

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat durant la inauguració de l'II Fòrum Internacional 'Ciutats i turisme sostenible 5.0' que acull aquests dies la ciutat d'Alacant, que "la tecnologia, el talent i la tolerància, conformen els tres pilars bàsics que han de sustentar el model de destinació turística sostenible".

Així mateix, Colomer ha volgut posar l'accent que "amb la tecnologia tot canvia", i ha assenyalat que "hem de comprendre el que ve i estar junts per a compartir un futur d'avanç i treball".

El responsable de la política turística del Consell s'ha mostrat partidari de "bandejar la idea de fracàs", al qual ha definit com "un dels primers intents de progrés". D'aquesta manera, ha animat a "compartir un full de ruta comú", per a assegurar l'avenir del territori.

En aquest sentit, ha recordat que la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) de la Comunitat Valenciana, impulsada per Turisme CV, compta ja amb 103 destins; al mateix temps que ha ressaltat que sector turístic de la Comunitat Valenciana "enfront dels tòpics, és avantguarda, i no rebutja el nou, sinó que inverteix en tecnologia i avanços".

Respecte al Fòrum, organitzat per la plataforma Connect Clean, en col·laboració amb Districte Digital Comunitat Valenciana, el titular de Turisme ha destacat que "aquest tipus de trobades no es poden deslligar de l'optimisme"; i ha advocat per "recuperar i reconstruir un relat optimista", així com per "reconéixer-nos part d'un ecosistema de fusió d'horitzons, que difumine fronteres".

Durant la inauguració del Fòrum, Francesc Colomer ha estat acompanyat pel tinent alcalde d'Alacant, Manuel Villar; la CEO de la Plataforma Connect Clean organitzadora del fòrum, Sandrine Gil; el director general de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), Antonio Rodes i el director general de Turisme, Herick Campos.

Sandrine Gil ha avançat que "durant aquests dies, en la part presencial del fòrum, les empreses tindran les seues entrevistes B2B amb les institucions per a intercanviar, acostar les seues postures i sobretot construir el present i futur quant a sostenibilitat".

Per part seua, Antonio Rodes, ha posat en valor la importància d'aquest esdeveniment que "posa en contacte a l'oferta d'innovació amb la demanda d'innovació". "Això és precisament el que també està fent Districte Digital, que és produir transferència d'innovació i de coneixement digital a l'economia real", ha apuntat Rodes.

Ciutats i turisme sostenible 5.0

En aquesta edició, l'esdeveniment reuneix una selecció d'experts en transformació sostenible, grans corporacions i administracions públiques; a més, es presentaran més de 60 projectes que requereixen solucions. El fòrum també albergarà entrevistes en directe, agendes B2B, 'networking' i tallers.

L'any passat aquest fòrum internacional va celebrar amb èxit la seua primera edició, amb més de 600 seguidors 'en línia', 120 projectes presentats per institucions públiques, i 468 reunions B2B.

Enguany s'abordaran huit grans reptes centrats en: mobilitat, transport i logística; energia, clima i medi ambient; educació, salut i esport; control del risc, seguretat; ciutadania, inclusió, cultura i patrimoni; turisme, tecnologia i nous destins; infraestructura i manteniment; així com habitatges, barris, ciutat i àrea metropolitana.

Destacats