Colomer: "Els grans vectors del futur del turisme són la sostenibilitat i la transformació digital"

Guardar

Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, al costat d'altres personalitats, durant la presentació del Pla Estratègic de Turisme i del Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent d'Elx
Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, al costat d'altres personalitats, durant la presentació del Pla Estratègic de Turisme i del Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent d'Elx

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "els grans vectors del futur del turisme són la sostenibilitat i la transformació digital, perquè la revolució verda no serà analògica, es basarà en l'anàlisi de dades".

Així ho ha declarat durant la presentació del Pla Estratègic de Turisme i del Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent d'Elx, "un full de ruta en l'estratègia turística del municipi per a iniciar un camí de futur", ha afegit.

Colomer ha participat en la presentació d'aquest Pla acompanyat per l'alcalde d'Elx, Carlos González, pel director General de Turisme Comunitat Valenciana, Herick Campos, i pel regidor de Turisme d'Elx, Carles Molina.

Durant la seua intervenció, el titular de Turisme ha destacat que "en aquesta època, la millor resposta que podem donar és tindre estratègia, objectius i planificar-los amb el mateix sector i la ciutadania, com ha fet Elx amb el seu Pla Estratègic de Turisme".

En aquesta línia, ha ressaltat que "aquest Pla Estratègic, amb la seua derivada de la intel·ligència Turística i el suport del nostre departament que s'ha involucrat molt especialment, s'ha fet de manera coral, col·lectiva, escoltant aliances" i en aquest sentit ha recalcat que "la política turística és l'art de generar aliances i consens al voltant d'un objectiu".

Colomer ha explicat que "l'estratègia i full de ruta ve marcada per la transformació digital, les noves tecnologies, la transferència de coneixement, però tot molt lligat a la sostenibilitat, a transformar-se en una ciutat verda".

A més, el secretari autonòmic ha assenyalat que Elx "és una ciutat multiproducte i l'estratègia turística assegurança que implementa i ajuda a millorar la reputació de la ciutat".

Francesc Colomer també ha reivindicat al sector turístic "compost per pimes, per negocis, per projectes i iniciatives de diversa índole" i ha recalcat "la capacitat de resistència del sector després del terrible colp que ha significat la pandèmia, i les vegades que ha caigut i s'ha alçat mereix la consideració i respecte del conjunt de la societat".

Per part seua, el regidor de turisme d'Elx, Carles Molina, ha explicat que el Pla Estratègic de Turisme d'Elx "compta amb 34 mesures per a convertir els recursos de la ciutat en producte experiencial, especialment el Palmerar" i ha afegit que "hem de posar a punt el destí des de l'administració pública perquè la iniciativa privada puga crear aqueixes experiències".

 

Destacats