Climent: "La seguretat industrial ens permet ser més competitius, guanyar en benestar per a les persones i fer més sostenibles les empreses"

El conseller aposta per una indústria neta i digitalitzada "que produïsca ací el que necessitem i que genere riquesa"

Guardar

El conseller Rafa Climent en los I Premios de Seguridad Industrial
El conseller Rafa Climent en los I Premios de Seguridad Industrial

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assegurat que la seguretat industrial "ens permet ser més competitius, més productius, guanyar benestar per a les persones i fer més sostenibles les nostres empreses".

Per a Climent la seguretat industrial és una peça clau per a les indústries "perquè una societat moderna i desenvolupada com la nostra ha de protegir la integritat física dels seus treballadors i la defensa del medi ambient davant possibles riscos derivats de l'activitat industrial, de la utilització, de les seues instal·lacions o equips, així com els derivats de la producció, ús, consum, emmagatzematge de productes industrials i dels seus residus".

El conseller s'ha manifestat així durant la gala de la primera edició dels Premis de Seguretat Industrial de la Comunitat Valenciana, que convoquen la Conselleria d'Economia Sostenible i l'Associació Valenciana d'Entitats d'Inspecció, Aseival, amb la col·laboració del Consell Valencià de Coordinació de la Seguretat Industrial, per a promoure el reconeixement social d'aquelles empreses i instal·lacions industrials que destaquen pel seu compromís amb la cerca de l'excel·lència i la seguretat.

L'acte de lliurament d'aquests primers guardons ha comptat amb la participació del president de Aseival, José Luis de la Rosa. També han assistit la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Rebeca Torró, que ha obert l'acte, i la directora general d'Indústria, Energia i Mines, Empar Martínez.

"L'objectiu d'aquestos premis- ha ressaltat el conseller- és consolidar i fer que progresse entre les empreses, i també entre les pròpies persones treballadores, una cultura de seguretat i salut en matèria de prevenció i riscos laborals, com a dret específic i base fonamental de la societat del benestar".

Així mateix, Rafa Climent ha destacat l'aposta conjunta, entre empresariat i administració "per treballar per la industrialització del nostre territori amb l'objectiu d'aconseguir una indústria neta i digitalitzada que produïsca ací el que necessitem per a la vida, que ajude a generar benestar, riquesa i cohesió social".

"Per això- ha afegit sobre aquest tema- localitzar i relocalitzar les nostres empreses és fonamental per a la nostra economia, així com continuar apostant per la innovació, per la simbiosi industrial i per l'economia circular perquè són fonamentals en la transformació del model productiu".

De la mateixa manera, Climent ha fet especial esment a la importància de reduir, reutilitzar i reciclar "perquè ens ajuden davant l'escassetat manifesta i clara de la falta de matèries primeres, així com apostar per les energies renovables, per l'autoconsum i per la descarbonització de l'economia".

Aposta seguretat industrial

El titular d'Economia Sostenible ha recordat que en els últims anys el Consell del Botànic ha redoblat els esforços per a millorar la seguretat industrial en la Comunitat Valenciana.

Així, ha assenyalat que s'està fent una bona faena des de la col·laboració conjunta en la promoció de la seguretat industrial, i per això ha agraït a Aseival, Femeval, Fempa, al Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials i al Consell de Col·legis d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana la seua labor i obstinació a demostrar en positiu els beneficis que comporta complir amb la seguretat industrial.

Premiats

Els I Premis de Seguretat Industrial de la Comunitat Valenciana, amb caràcter honorífic i sense dotació econòmica, han sigut per a les següents empreses dividides en quatre categories:

En la categoria Gran Empresa (més de 250 treballadors), el Grup Vicky Foods, premiant el seu compromís amb la qualitat, seguretat, salut laboral i el medi ambient i per la seua implicació diària per a garantir que les seues instal·lacions, equips, activitats i productes compleixen els requisits legals, reglaments i directives de seguretat.

En la categoria "Xicoteta i mitjana empresa" (menys de 250 treballadors), l'empresa Idelab Enginyeria S.L., reconeixent el seu esforç per la difusió i la conscienciació que realitza sobre el compliment normatiu en seguretat industrial, en termes de disseny i manteniment de les instal·lacions assessorades per aquesta consultora.

Per la categoria "Iniciativa innovadora en seguretat i qualitat industrial" ha sigut premiada l'empresa Dymsa Enginyeria S.L., de la qual s'ha valorat el seu compromís amb la qualitat, seguretat, salut laboral i el medi ambient desenvolupant la plataforma informàtica eVER-SI. Aquesta eina és capaç de controlar i detectar deficiències en les instal·lacions i equips, complint la normativa vigent i aportant solucions.

I finalment en la categoria "Trajectòria professional o cívica" rellevant per al foment de la seguretat i la qualitat s'ha guardonat a l'associació Paterna Ciutat d'Empreses, que des del seu naixement a la fi de l'any 2011 ha buscat fomentar i consolidar-se com un entorn innovador, dotat de recursos de coneixement i capital humà d'elevada qualitat.

Arxivat a:

Destacats