Climent: 'La banca ètica contribueix al model productiu que volem d'una economia real, respectuosa amb els valors i la protecció del medi ambient'

Guardar

Climent
Climent

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assegurat que la banca ètica "contribueix al model productiu al qual aspira la conselleria i aquest Consell, i que no és altre que el de l'economia real, productiva, respectuosa amb els valors i la protecció del medi ambient".

"A més -ha afegit- aquest model que volem deixa de costat l'especulació en què, per desgràcia, hem viscut en les últimes dècades i que prioritzava la generació indiscriminada de riquesa, és a dir, diners al curt termini, sense tindre en compte les conseqüències del dia després, ni l'herència que els que vindran en el futur".

Climent ha clausurat la jornada 'Empreses i Banca amb valors' organitzada per la Red Enclau i la Confederació Eempresarial Valenciana on s'han tractat temes que "encaixen perfectament en la filosofia de la Conselleria d'Economia i molt del qual marca el Pacte del Botànic".

En la seua intervenció ha ressaltat dues de les característiques que defineixen la banca ètica com són la transparència i la repercussió social i medi-ambiental. En aquest sentit, ha detallat que "aplicar rigor, fer ús dels valors i barrejar-los amb qualsevol cosa que fem ha de ser, i és, prioritat per al Consell i per a la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Treball i Comerç".

Rafa Climent s'ha referit al concepte de la paraula empresa i ha subratllat que és molt més que el concepte generalitzat del binomi "empresari(a)-treballadors(es). "És essencial que una empresa genere negoci, tinga beneficis, però si no genera al mateix temps benestar per al seu entorn social crec que ens estarem equivocant", ha manifestat al respecte.En el que concerneix el sector de serveis financers, el titular d'Economia ha insistit que "el que ara toca fer és treballar per a demostrar que és possible tenir serveis financers ètics, perfectament compatibles amb els serveis que les entitats financeres han de prestar".

D'aquesta manera ha agraït el treball realitzat per Enclau en la promoció i difusió de les finances ètiques perquè és essencial per a poder tenir un entorn socioeconòmic amb rostre humà.

Banca Ètica i Bé Comú

El conseller ha explicat que la banca ètica és un clar exemple d'allò què és el Bé Comú: "L'empresa convencional pot invertir a fer millor l'estança dels seus treballadors al lloc de feina, afavorint la convivència, col·laborant amb entitats benèfiques o ajudant aquells que comencen de zero amb un projecte. No treballar amb multinacionals que incorporen menors a la cadena de producció o altres que contaminen l'entorn poden ser altres accions ètiques que ja moltes empreses fixen als seus principis més bàsics. És anar un poc més enllà de la Responsabilitat Social Corporativa", ha agregat.

Per últim, ha insistit en la importància que té la relació "empresa-entitats bancàries" per al desenvolupament sostenible d'una societat, aplicant la paraula 'sostenibilitat' en l'únic lloc que li correspon, és a dir en la intersecció de l'esfera econòmica, de l'esfera social i de l'esfera mediambiental.

Arxivat a:

Destacats