Climent: "L'èxit de Focus Pime i Emprenedoria és fruit de la implicació i col·laboració d'agents i entitats de l'ecosistema emprenedor"

Tres dies de trobades on s'analitzaran les claus de la recuperació empresarial a través del Big data, la sostenibilitat i la gestió empresarial

Guardar

El conselller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha inaugurat la 17a edició de la setmana Focus Pime i Emprenedoria de la Comunitat Valenciana
El conselller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha inaugurat la 17a edició de la setmana Focus Pime i Emprenedoria de la Comunitat Valenciana

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha inaugurat en la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (Adeit) la 17a edició de la setmana Focus Pime i Emprenedoria de la Comunitat Valenciana, organitzada pels Centres Europeus d'Empreses i Innovació (CEEIs) amb l'ajuda de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) i que enguany centra el seu contingut a analitzar les claus de la recuperació empresarial a través del Big data, la sostenibilitat i la gestió empresarial.

Per a Climent, Focus Pime i Emprenedoria "és la trobada per excel·lència de les persones emprenedores" i la seua evolució i èxit d'any rere any, no seria possible sense la col·laboració i implicació dels agents i entitats de l'ecosistema emprenedor "els qui participen en l'elaboració del programa a partir de les necessitats i oportunitats que els agents detecten en el seu territori".

Només en 2021 els CEEIs en col·laboració amb les entitats territorials i empresarials de la Comunitat, han realitzat més d'una vintena de trobades Focus Pime i Emprenedoria i Fòrums Emprenedoria amb Talent en els quals han participat prop d'un miler d'assistents entre empreses, persones emprenedores i agents.

En aquest sentit el responsable d'Economia ha destacat durant la seua intervenció el "suport ferm "que tant la conselleria d'Economia com l'Ivace continuaran donant a "activitats que ajuden a recuperar valors com el compromís, el risc o l'autonomia i que reivindiquen el paper dels empresaris i empresàries com a generadors de riquesa i benestar".

Climent ha informat que per a l'any vinent, dins del pressupost d'Ivace Innovació, hi ha una partida d'1,5 milions d'euros per a finançar un programa conjunt d'accions entre l'Ivace i els CEEIs de suport i foment de l'emprenedoria innovadora.

Programa CV Innova

Entre les accions que l'Ivace mantindrà en l'exercici de 2022 estan com prioritàries les dirigides a dinamitzar el teixit empresarial innovador de la Comunitat Valenciana.

És el cas del programa CV Innova, desenvolupat pels Centres Europeus d'Empreses Innovadores, amb el suport de l'Ivace, per a impulsar i reforçar la cooperació entre empreses tractores, innovadores i 'startups' de la Comunitat Valenciana.

CV Innova és un programa de solucions transformadores que impulsa la innovació oberta. Els CEEIs durant aquest any han detectat 26 reptes per a donar solució a petites i mitjanes empreses de diferents sectors de la Comunitat Valenciana com són, entre altres, el logístic, 'agrofood' o el de transformació digital.

Els CEEIs han sigut els encarregats de donar a conéixer aquests reptes entre les seues empreses associades de dins i fora de les nostres fronteres de les quals han resultat finalistes per a donar solució a aquestes necessitats un total de 101 empreses de diferents països.

Destacats