Climent: "apostar pel comerç local és un compromís que tenim com a part de la solució en la lluita contra el canvi climàtic i la despoblació"

Per a 2022 ha augmentat un 53% el pressupost de comerç perquè el sector es puga adaptar als nous reptes tecnològics i digitals

Guardar

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent
El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha manifestat que "apostar pel comerç local i de proximitat, no és una elecció ni una moda, és un compromís que tenim com a societat, com a part de la solució en la lluita contra el canvi climàtic, i en la lluita contra la despoblació de les zones rurals i, per tant, ara més que mai han de sentir el suport de les administracions i de la ciutadania".

El conseller ha explicat que "les pimes i micropimes comercials i l'artesania són pilars imprescindibles per a aconseguir un model de desenvolupament sostenible, perquè redueixen la contaminació atmosfèrica en minimitzar els desplaçaments llargs d'usuaris i usuàries, així com de mercaderies, al mateix temps que generen multitud de sinergies tant socials com econòmiques a nivell local. A més, el comerç local manté vius els barris i els pobles en les zones més despoblades".

Climent ha inaugurat "Retail Future 2021" el Fòrum de la Digitalització i la Tecnologia per al Xicotet Comerç i l'Artesania, que de nou enguany, per motius de la pandèmia, se celebra de manera virtual.

Entre els reptes més urgents del sector, el conseller ha citat "la modernització i transformació dels comerços, posant el focus en la innovació, la digitalització, i en la venda en línia".

Comerç de proximitat

Climent ha agraït a aquest sector que suposa un 12,3% del Producte Interior Brut (PIB), el comportament "exemplar" que van mantenir durant els mesos més durs de la pandèmia, ja que, "quan imperava un ambient d'incertesa, que no sabíem com ens anàvem a proveir, va ser el comerç de proximitat el que primer va reaccionar i va fer tot el possible per a atendre els seus veïns i veïnes", ha assenyalat el conseller.

El conseller ha reiterat l'aposta del Consell per la supervivència i expansió d'aquest model de comercial. "Per a l'exercici 2022, hem incrementat un 53% el nostre pressupost de comerç, perquè el comerç es puga adaptar amb total tranquil·litat a aquests nous reptes que la realitat ja venia demandant, però que la pandèmia ha accelerat d'una manera extraordinària".

En matèria de Comerç i Artesania per a 2022 la Conselleria d'Economia destina un pressupost total de 40 milions. Amb l'objectiu de potenciar el comerç de proximitat es potencia el programa Ordenació i Promoció Comercial, amb 34,3 milions d'euros, un increment del 57,7% respecte a l'any anterior.

Així mateix, continuen les ajudes a la promoció del comerç i els bons de consum en el comerç local, amb un import total de 5 milions i altres programes com Avalem Comerç, Avalem Artesania, Emprenem Comerç o el Pla d'impuls a la digitalització del Comerç 2018-2023, amb un pressupost estimat de més de 13 milions d'euros.

Arxivat a:

Destacats