Caixa Popular trenca barreres amb 10.000 € en ajudes per a fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat

Les entitats socials podran presentar els seus projectes a la convocatòria d'ajudes 'Sense Barreres' fins al 31 de gener

Guardar

Dependència. Foto de National Cancer Institute
Dependència. Foto de National Cancer Institute

Caixa Popular llança la segona convocatòria d'ajudes 'Sense Barreres' per a impulsar projectes que treballen la igualtat de les persones amb discapacitat. Amb un fons de 10.000 €, la cooperativa de crèdit valenciana, que segueix un model de banca social, solidària i de proximitat, s'ha proposat, un any més, promoure la inclusió de les persones amb diversitat a través de diferents accions que milloren la qualitat de vida del col·lectiu.

Per a això, totes les entitats socials que treballen iniciatives centrades en l'àmbit de la inclusió i el foment de la igualtat en la Comunitat Valenciana, tindran de termini fins al pròxim 31 de gener per a presentar les sol·licituds a través del següent enllaç: https://www.caixapopular.es/es/ayudas-sense-barreres

Entre tots els projectes que es presenten en aquesta segona edició del programa 'Sense Barreres' de Caixa Popular, un jurat format per persones pertanyents a l'entitat seleccionarà als quatre finalistes. Els criteris que es valoraran seran els objectius, la metodologia utilitzada i les activitats del projecte o el seu caràcter educatiu i social. A continuació, seran les persones que conformen el club de fidelització POPUlines de Caixa Popular les que decidiran , amb els seus vots online, el resultat final.

El projecte guanyador rebrà una ajuda de 5.000 euros per al seu desenvolupament; mentre que el segon estarà premiat amb 3.000 €. Finalment, Caixa Popular entregarà dues ajudes de 1.000 € als projectes que hagen quedat en tercer i quart lloc.

Caixa Popular té com a missió ser l'entitat financera valenciana amb més implicació i impacte social, i ho està aconseguint. De fet, forma part del seu ADN treballar per contribuir a eixa generació de valor social duent a terme accions de sensibilització per la igualtat; buscant aliances amb associacions que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual o física; o dissenyant productes i serveis adaptats a les necessitats concretes d'aquestes associacions i de les famílies que hi ha darrere, entre altres iniciatives.

De fet, cal recordar que, recentment, la cooperativa va posar en marxa, al costat de COCEMFE València (Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica), el concurs fotogràfic 'Sense Barreres' per a ajudar a la inclusió i visibilització de les persones amb discapacitat. Accions que conformen el projecte estratègic 'Sense Barreres' i que, ara, es complementen amb aquesta nova edició d'ajudes per a millorar la situació d'aquest col·lectiu.

Un projecte que guanya força

En l'edició de 2021, les entitats socials que es van beneficiar de les ajudes 'Sense Barreres' van ser l'Associació Projecte Empar, l'Associació Valenciana de Padres de Personas con Autismo (APNAV), Associació COTLAS i Associació Alfil. Gràcies a aquesta línia d'ajudes, van poder dur a terme projectes centrats en la inclusió, la millora de la qualitat de vida i de la situació psicosocial o la prevenció de l'abús sexual de les persones amb discapacitat.

Un any després, Caixa Popular llança una segona convocatòria amb una inversió de 10.000 €, que continuarà contribuint a la construcció d'una societat més justa i igualitària per a totes les persones.

Arxivat a:

Destacats