Caixa Popular es consolida com la principal entitat financera valenciana que posa en el centre a les persones

Caixa Popular no només ha destinat quasi dos milions d'euros a iniciatives d'impacte social, sinó que ha llançat una nova hipoteca variable, però amb quota fixa

Guardar

Oficina de Caixa Popular
Oficina de Caixa Popular

El model de banca cooperativa de Caixa Popular continua creixent de manera sostenible. De fet, en 2022, va tancar l'exercici amb uns beneficis de 21,4 milions d'euros – un 22% més que en 2021 – després de realitzar unes dotacions d'11,73 milions d'euros. Uns resultats que, després d'impostos, ascendeixen a 18,3 milions d'euros, amb un creixement del 26%. Caixa Popular es consolida, així, com la principal entitat financera valenciana, però sense deixar de posar en el centre a les persones.

De fet, la cooperativa ha destinat, durant 2022, prop de dos milions d'euros a iniciatives d'impacte social en la Comunitat Valenciana, col·laborant amb més de 1.000 entitats. Amb aquestes accions, l'entitat busca revertir en la societat els beneficis que genera, deixant una important empremta social en el territori valencià. Un compromís que li ha portat a implicar-se en multitud de projectes que milloren la societat valenciana, com a projectes d'apoderament de la dona amb la targeta Dona, la primera targeta bancària que promou la igualtat de gènere en destinar un percentatge dels beneficis obtinguts pel seu ús a projectes socials d'associacions i entitats que fomenten l'apoderament de la dona; així com iniciatives de protecció del medi ambient o de promoció de l'esport i la cultura valenciana.

Un exemple són les col·laboracions amb Acció Ecologista-Agró i Oceanogràfic, que se centren en la conservació de la biodiversitat i del medi ambient; les ajudes 'Sense Barreres' per a impulsar projectes que treballen la igualtat de les persones amb discapacitat, o la col·laboració amb l'Institut d'Investigació Sanitària INCLIVA per a la lluita contra el càncer de mama, entre molts altres.

Oficina de Caixa Popular
Oficina de Caixa Popular

Accions que conformen un Pla Estratègic de Caixa Popular que fixarà les claus en un creixement sostenible, i que permet oferir a la ciutadania un model de banca cooperativa, valenciana, amb valors, social i diferent.

De fet, Caixa Popular no només ha finalitzat 2022 amb uns Depòsits de 2.460 milions d'euros – el que suposa un increment de l'11% – sinó que ha mantingut una política activa a l'hora d'oferir finançament a les empreses, cooperatives, comerços, autònoms i famílies valencianes. Així, les Inversions Creditícies s'han situat en 1.877 milions d'euros, la qual cosa implica un creixement del 18,95% respecte al 2021; mentre que les dotacions al Fons d'Insolvència d'11,73 milions d'euros situa la cobertura total de la Morositat en un 75%, amb una ràtio de mora del 3,52%.

Avança el pla d'expansió de Caixa Popular

En l'última dècada, la digitalització del sector financer ha derivat al tancament de, pràcticament, la meitat de les oficines bancàries a Espanya. No obstant això, Caixa Popular ha destacat per anar contra corrent, marcant la diferència tant en l'horari, servei i atenció que ofereixen als seus clients, com en l'obertura de noves oficines.

I és que, a diferència de la resta d'entitats del sector, Caixa Popular manté el seu pla d'expansió i, en els pròxims mesos, obrirà tres noves oficines a Bétera, Mercavalencia i Cullera, sumant un total de 78 oficines repartides per les principals poblacions valencianes que ofereixen un servei personalitzat i presencial amb l'horari més extens del mercat, ja que disposen d'un horari d'obertura de matí i vesprada – de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 h, i de dilluns a dijous de 16.00 a 18.00 h –.

En Caixa Popular, és el client qui tria com, quan i de quina manera vol relacionar-se amb l'entitat. Per això, cada vegada són més les persones que confien en l'entitat, que ja supera els 255.000 clients, dels quals el 82% són usuaris de Ruralvía, la banca digital de l'entitat que combina la més moderna tecnologia i tota la capacitat de desenvolupament que ofereix pertànyer al Grup Caja Rural.

Un creixement que es trasllada també a l'equip humà. Així, Caixa Popular ha creat, en 2022, huit nous llocs de treball, i compta, en l'actualitat, amb una plantilla de 403 persones, on el 90% són Sòcies de Treball i, per tant, propietàries de la cooperativa.

Un model de banca diferent

Cada vegada són més les persones que confien en Caixa Popular per apostar per un model de banca diferent que ofereix els millors avantatges als seus clients. Prova d'això és el llançament de la nova hipoteca variable, però amb quota blindada, és a dir, sempre es paga la mateixa quota mensual independentment de l'increment de l'Euríbor.

Aquest nou producte conjumina els avantatges de la hipoteca variable i fixa, ja que garanteix una quota fixa amb un termini de fins a 35 anys, que es pot ampliar fins als 40 anys o fins que el titular de la hipoteca complisca 75 anys, però, a més, amb un tipus d'interés nominal (TIN) del 3% el primer any i Euríbor+1,75% la resta de mesos, propi de les hipoteques variables.

Oficina de Caixa Popular
Oficina de Caixa Popular

D'aquesta manera, si l'Euríbor puja, la quota mensual no s'augmenta, sinó que s'amplia el termini (el temps que el client estarà pagant la hipoteca). No obstant això, si l'Euríbor cau, el procés s'inverteix, és a dir, que el nombre de quotes que tindrà el préstec es redueix.

Les persones interessades a contractar aquesta nova hipoteca – està destinada a la compra d'un primer o un segon habitatge –poden informar-se a través de la pàgina web de Caixa Popular, que ofereix un formulari per a resoldre dubtes mitjançant atenció telefònica, o a través de les oficines físiques. Caixa Popular ofereix, a més, un estudi de la viabilitat de la hipoteca sense cost perquè totes les persones interessades puguen realitzar la consulta.

Arxivat a:

Destacats