Caixa Popular destina 1.657.241 euros a iniciatives socials a la Comunitat Valenciana

Guardar

Caixa Popular destina 1.657.241 euros a iniciatives socials a la Comunitat Valenciana

Caixa Popular reverteix a la societat els beneficis que genera i deixa una empremta econòmica, social i ambiental importants en el territori valencià. En l'últim exercici, l'entitat, que es distingeix pel seu model de banca cooperativa, valenciana, amb valors, social i diferent, ha destinat un total d'1.657.241 euros a iniciatives d'impacte social a la Comunitat Valenciana.

Gràcies al compromís amb les persones i a la seua implicació amb l'entorn, la cooperativa de crèdit, durant tot l'any, ha donat suport a un total de 923 iniciatives i projectes que contribueixen a dinamitzar i millorar la societat valenciana.

Unes quantes estan relacionades amb el suport al teixit comercial i empresarial, la creació d'ocupació local, el suport als emprenedors, a les empreses emergents (start-up) i a la innovació. Per contribuir al dinamisme comercial i empresarial, l'entitat manté acords de col·laboració per a oferir finançament preferent i avantatges en serveis a les diferents associacions que aglutinen comerciants, professionals i empresaris. Destaca la Targeta de Compra Local, un mitjà de pagament exclusiu dissenyat per Caixa Popular per millorar la competitivitat del comerç de proximitat.

També, destaca l'aliança amb IVEFA, en què Caixa Popular té el patrocini principal, així com la col·laboració amb Socialnest, l'accelerador d'impacte pioner on es dona suport a les persones i a les organitzacions que busquen, a través de la tecnologia, un impacte social i ambiental positiu.

Unes altres de les iniciatives d'impacte social estan relacionades amb la salut i l'esport, a través del suport a les activitats organitzades per clubs i les associacions esportives o mitjançant el patrocini d’equips, campionats o carreres, com la Volta a Peu Caixa Popular o la Carrera Solidària de la Creu Roja, entre altres.

Des dels orígens, Caixa Popular ha mostrat el seu suport a la pilota valenciana, que forma part intrínseca de la personalitat col·lectiva dels valencians. Manté acords de col·laboració amb la Federació i la Fundació de Pilota Valenciana, els clubs i les escoles de pilota locals. També atorga el seu suport a la Fundación Levante UD, el València Basket, el Florida Handbol, la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, de Ciclisme i d'Escacs o l'Associació Esportiva de Colpbol, per esmentar-ne alguns exemples.

El suport a la infància i la joventut, a la tercera edat, als desfavorits o a les persones amb discapacitat han sigut unes altres de les accions d'impacte social que ha desenvolupat a la Comunitat Valenciana Caixa Popular. Amb aliats estratègics com la Creu Roja o la Fundació Novaterra; i a través de les col·laboracions amb la Coordinadora Valenciana d’ONGD, CEAR, Oxfam Intermón o Càritas, entre moltes altres; i també mitjançant el mateix Grup de Cooperació de Caixa Popular, que, amb la campanya ‘Un dia de salari’, finança projectes de cooperació al desenvolupament a tot el món.

Un altre element important és el suport al cooperativisme, mitjançant els acords de col·laboració amb FEVECTA, la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana. I també, l'aliança amb la Fundació Horta Sud per a enfortir la societat civil a través de l'associacionisme i la participació ciutadana. Clau és també el suport a les universitats valencianes per a fomentar l'educació i formació. Destaca el suport a les accions que tenen relació amb la cultura i els valors valencians, que l'entitat promou juntament amb les associacions i les entitats que fan costat a la llengua, la cultura, la música i les tradicions valencianes, com les Falles o les festes de Moros i Cristians.

Arxivat a:

Destacats