Caixa Ontinyent dona un nou impuls al seu objectiu de conscienciar a la ciutadania en matèria financera amb un extens programa d'activitats presentat aquest dilluns, 2 d'octubre, amb motiu de la celebració del Dia de l'Educació Financera.
Concretament, s'han previst activitats per a tots els grups d'edat, entre les quals destaca, com a novetat, l'organització d'un teatre de titelles amb el qual es pretén un aproximament al públic infantil.
Amb això, s'incrementaran els treballs de formació i difusió a la qual han accedit, des de la seua posada en marxa l'any 2016, més de 120.000 persones.
Teatre infantil de titelles
El teatre de titelles previst girarà entorn de la col·lecció de contes infantils 'Els contes de Dino', de la Fundació Caixa Ontinyent, que compta amb 20.000 descàrregues. Aquestes obres, disponibles en format lliure, es poden descarregar gratuïtament tant en iOS com en Android, i estan disponibles en valencià, castellà i anglés.
Ara, els seus quatre protagonistes Dino, Porqui, Calixta la periodista i Serafí l'explorador cobren vida per a donar a conéixer als més xicotets, de manera divertida i amena, conceptes bàsics en matèria de finances.
Fins al moment s'han organitzat quatre sessions (dues sessions per dia el 6 i 20 d'octubre) a les quals han sigut convidats l'alumnat dels centres educatius d'Ontinyent de 1r, 2n i 3r de Primària, en les quals participaran al voltant de 800 escolars. Les funcions estaran a càrrec de Mario Roig i Jordi Pla, de l'associació cultural Debatatab.
Programa d'activitats
El programa d'activitats inclou altres propostes com la tercera edició del concurs de coneixements financers destinats a alumnes de 4t d'ESO. A més, es mantindran conferències presencials i virtuals per a alumnes d'ESO, Batxillerat i cicles formatius, i està previst el llançament d'una Aula Virtual que aglutinarà formació de temàtica diversa.
Així mateix, el programa aposta per la formació de professores i professors de diferents nivells, mitjançant cursos oficials a través dels centres de professors de Xàtiva, Xest, València i Alacant, amb una alta demanda.
Per a les persones majors, es treballarà la formació i la informació relacionada amb les noves tecnologies, serveis bancaris i ciberseguretat.
Tota aquesta programació es complementa amb la difusió de la informació que es realitza en les xarxes socials i en el lloc web de la Fundació Caixa Ontinyent, que disposa, entre altres elements, d'un diccionari financer.
Un programa singular
En la roda de premsa de presentació de la campanya, celebrada aquest dilluns en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, el president de l'entitat, José Pla, ha recalcat que "totes les persones, al llarg de la seua vida, prenen decisions que afecten la seua economia personal, professional i empresarial i, per tant, és necessari tindre uns mínims coneixements per a ser més conscients en la presa de decisions davant les diverses circumstàncies econòmiques que sorgeixen al llarg de la vida".
I això es realitza "mitjançant un programa singular, únic a Espanya, perquè s'ajusta a la idiosincràsia dels nostres pobles i la nostra gent, prioritàriament en valencià", ha destacat Pla.
Per part seua, Roberto Sanz, gerent de la Fundació Caixa Ontinyent, ha incidit en el gran acolliment del programa: "15.000 persones s'informen a través del nostre web i xarxes socials, més de 250 professors i professores s'han format gràcies als nostres cursos en 2023 i prop de 100 ho faran en els pròxims mesos, 430 alumnes d'ESO van participar en 2022 en el curs d'educació financera i quasi 300.000 persones han aprés, en clau d'humor, al costat d'Eugeni Alemany en la campanya de ciberseguretat".
En aquest sentit, cal destacar que la Fundació Caixa Ontinyent desenvolupa enguany una acció formativa especial de la mà d'aquest humorista i presentador valencià, en la qual s'alerta sobre el perill dels fraus i com actuar davant ells, mitjançant uns vídeos a Youtube.
El programa d'educació financera de Caixa Ontinyent està en constant evolució i s'adapta a la demanda i preferències de les persones usuàries.