Caixa Ontinyent amplia el seu compromís amb la sostenibilitat en el Dia Mundial del Medi Ambient

Caixa Ontinyent reforça la seua gestió ambiental, incorpora controls d'impacte social i ambiental en les seues inversions i llança el Programa de Sostenibilitat

Guardar

Caixa Ontinyent amplia el seu compromís amb la sostenibilitat en el Dia Mundial del Medi Ambient

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, Caixa Ontinyent ha reiterat el seu ferm compromís amb la sostenibilitat presentant la seua línia d'actuació que s'orienta en tres direccions principals: el reforç de la seua gestió ambiental com a empresa, l'avaluació i control de l'impacte social i econòmic de les activitats que finança, i el llançament d'un nou programa a través de la Fundació Caixa Ontinyent.

La presentació del nou compromís de Caixa Ontinyent ha tingut lloc este dimecres en una roda de premsa amb la participació de Vicente Ortiz, cap de Secretaria i Obra Social; Roberto Sanz, responsable d'Obra Social i gerent de la Fundació Caixa Ontinyent; i Ángela Martínez, responsable del nou programa de Sostenibilitat de la Fundació Caixa Ontinyent. Durant l'acte, l'entitat ha presentat, a més, un vídeo divulgatiu amb l'objectiu de conscienciar i motivar a l'acció sobre la importància de la sostenibilitat.

Detalls del compromís

Vicente Ortiz ha subratllat que la sostenibilitat és una qüestió global que ens afecta a tots i a la qual cadascun pot contribuir amb xicotetes accions quotidianes. "Les xicotetes accions, sumades dia a dia, són les que faran que el nostre entorn oferisca les unes o les altres condicions de vida. Com a entitat socialment responsable, Caixa Ontinyent reitera el seu compromís amb la societat, amb el medi ambient i, en definitiva, amb el nostre futur", afirma Ortiz.

Roberto Sanz, per part seua, ha explicat les noves línies d'actuació que l'entitat ha emprés, adaptant-se a les noves circumstàncies:

 • Gestió ambiental: S'enfoca en compres i consums responsables, eficiència energètica, tractament de residus, reciclatge i transició cap a una economia més circular.
 • Mesurament de la petjada de carboni: Permetrà disposar d'elements de reducció i compensació que asseguren la neutralitat de les emissions.
 • Finances sostenibles: Consistixen a avaluar l'impacte social i econòmic de les inversions, potenciant i afavorint aquelles que siguen més respectuoses amb el medi ambient o que incorporen elements de lluita contra el canvi climàtic.
 • Productes sostenibles: Permetran orientar l'activitat financera de la caixa cap a la sostenibilitat.
 • Nou Programa de Sostenibilitat: Aportarà formació, informació, divulgació i conscienciació.
El president de Caixa Ontinyent, José Pla, i el responsable d'Obra Social, Roberto Sanz
El president de Caixa Ontinyent, José Pla, i el responsable d'Obra Social, Roberto Sanz

Programa de Sostenibilitat

Finalment, Ángela Martínez, responsable del nou programa de Sostenibilitat, ha destacat les actuacions que es posaran en marxa en les pròximes setmanes:

 • Impuls i col·laboració: En les actuacions de Caixa Ontinyent orientades a la sostenibilitat.
 • Blog i notícies: En la web de la Fundació per a mantindre informada a la comunitat.
 • Educació financera sostenible: Incorporació de conceptes de sostenibilitat al programa actual.
 • Formació: Elaboració i impartició de cursos, tallers i sessions formatives, tant presencials com online.
 • Aula virtual: Incorporació de cursos a la nova plataforma educativa de la Fundació.
 • Concurs escolar: Convocatòria d'un concurs per a escolars de 1r i 2n d'ESO de la Comunitat Valenciana per a fomentar idees de millora pràctica en els seus centres educatius.

Agent de canvi

El president de Caixa Ontinyent, José Pla, valora que l'entitat no sols complix amb la legislació vigent, sinó que adopta una actitud proactiva i líder en matèria de sostenibilitat. "El nostre Pla Estratègic 2023-2025 incorpora objectius ambiciosos centrats en la sostenibilitat i el benestar. Ens enorgullix ser un referent en banca de proximitat i l'entitat financera de confiança per a les persones compromeses amb el seu entorn", considera Pla.

Pla emfatitza, sobre este tema, que Caixa Ontinyent aspira a ser un agent de canvi, fomentant una major consciència i acció en la comunitat. "Convidem a totes les persones, empreses i entitats al fet que s'unisquen a nosaltres en este esforç, aportant cadascun el seu gra d'arena per a construir un futur més sostenible i equitatiu. Ens comprometem a implementar iniciatives que no sols beneficien als nostres clients i empleats, sinó que també tinguen un impacte positiu en la societat i el medi ambient", conclou.

En el context del Dia Mundial del Medi Ambient, Caixa Ontinyent reafirma el seu paper com a líder en sostenibilitat i responsabilitat social, convidant a unir-se en este esforç global. A través del seu compromís amb pràctiques ambientals responsables i el llançament d'iniciatives educatives i formatives, l'entitat busca no sols complir amb les normatives, sinó també liderar amb l'exemple, promovent un canvi positiu i durador en la societat i l'entorn natural.

Arxivat a:

Destacats