Briones anima als estudiants de la UJI a sumar-se als avantatges d'Avalem Joves

Guardar

_MG_8742
_MG_8742

La directora general d'Ocupació i Formació del SERVEF, Rocío Briones, ha participat, al costat de la directora general de Planificació i Estudis, Eva Hernández, en la jornada 'Beques per als estudiants' organitzada per la Universitat Jaume I.

Briones ha presentat als estudiants el Pla Avalem Joves, un pla integral de la Conselleria d'Economia Sostenible para, com ha explicat, "millorar la capacitat de trobar una ocupació dels joves valencians". La directora ha detallat les dades d'atur dels menors de 30 anys, que ascendeixen a 136.000, segons dades del segon trimestre de la EPA a la Comunitat Valenciana. "Són xifres -ha reconegut Briones- inacceptables per a aquest Consell i que ens van fer dissenyar un pla de xoc consensuat amb els agents socials per a frenar la desocupació juvenil".

La directora general ha recordat que Avalem Joves està dotat amb 205 milions d'euros. "Un pressupost ambiciós per a un gran repte", ha assenyalat. Així mateix, ha recordat que el pla "és diferent a altres projectes engegats pel Consell, ja que planteja diferents escenaris segons siguen les necessitats del jove".

Així, el programa contempla que el col·lectiu de joves menors de 30 anys no és homogeni i tenen diferents necessitats; joves amb formació universitària o de formació professional que no troben oportunitats laborals adaptades a la seua formació; joves amb una qualificació no adequada a la demanda del mercat de treball i que han perdut l'ocupació i joves amb baixa capacitat per a trobar ocupació: es tracta de joves que han abandonat el sistema educatiu, no tenen ocupació i no estan formant-se, a més estan en risc de situació d'exclusió social o en risc d'estar-ho.

La directora general ha informat que, en el marc d' Avalem Joves, s'han prestat ja 32.096 sessions d'orientació, d'acolliment o de tutoritzación a beneficiaris del programa i 886 han rebut formació en competències bàsiques i transversals, itineraris formatius i programes mixts d'ocupació-formació.

"Són dades -ha valorat Briones- que ens indiquen que el programa està tenint un bon acolliment entre els joves, però des de la Conselleria d'Economia Sostenible tenim un objectiu ambiciós i volem arribar encara a més".

Destacats