Bankia ressalta el paper del sector bancari en la crisi sanitària enfront de la seua mala imatge

Guardar

bankia-portada
bankia-portada

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, creu que és moment de demostrar a la societat l'"important i necessària" que és la banca en temps de crisi com l'actual, segons una carta dirigida a la plantilla a la qual ha tingut accés Europa Press.

Un dels principals reptes al qual han de fer front els bancs des de fa molt temps és al de la mala reputació, sobretot arran de la crisi financera de 2008, que va comportar el rescat amb diners públics de gran part del sector financer espanyol.

L'elevada litigiositat i la idea que no han actuat de manera responsable en l'exercici de la seua activitat, sinó pensant en el seu propi negoci, són uns altres dels factors que han anat deteriorant la reputació de les entitats.

Per a fer front a aquesta mala percepció, els bancs han posat en marxa diferents iniciatives socials i continuen intentant traslladar a la ciutadania el paper del sector en el desenvolupament de l'economia i el progrés de la societat.

En el moment actual, amb el decret de l'estat d'alarma a Espanya derivat de la crisi sanitària ocasionada per l'expansió del coronavirus Covid-19, la banca juga un paper fonamental, especialment per la seua capacitat d'alleujar la càrrega financera entre les persones i les empreses que estiguen patint una important reducció dels seus ingressos i fins i tot el cessament de les seues activitats.

En la carta, Goirigolzarri reconeix que aquesta crisi "està tenint i tindrà, sens dubte, uns efectes molt negatius, no sols sobre la salut de les persones, els més importants i greus, sinó també sobre l'economia de les famílies, de les empreses i de tot el país".

En aquest sentit, el banquer creu que la banca pot aprofitar aquest moment per a demostrar el paper del sector. "Podem i hem de fer-ho, no sols amb les decisions que estem adoptant des de l'entitat, sinó a través dels comportaments personals de tots i cadascun de nosaltres en la nostra relació amb els clients", ha precisat en la missiva a la plantilla.

MESURES MÉS ENLLÀ QUE LES APROVADES PEL GOVERN

El reial decret aprovat pel Govern recentment contempla una moratòria en el pagament de les hipoteques per a aquelles persones que hagen perdut la seua ocupació o hagen vist reduïts els seus ingressos pel coronavirus.

Aquesta mesura s'aplica en el cas que el deutor hipotecari passe a estar en situació de desocupació o, en cas de ser empresari o professional, patisca una pèrdua substancial dels seus ingressos o una caiguda substancial de les seues vendes, així com que el conjunt dels ingressos dels membres de la unitat familiar no supere, en el mes anterior a la sol·licitud de la moratòria, determinats límits.

El sector ha acollit satisfactòriament l'ajornament del pagament de les hipoteques. "Estem d'acord que ningú s'ha de quedar arrere per un problema de liquiditat. Ajudarem el Govern i a la societat a superar aquesta situació", assenyalava fa a penes uns dies el president de la patronal bancària AEB, José María Roldán.

De fet, moltes entitats estan preferint anar més enllà. Encara que el president de Bankia no ha avançat exactament quines actuacions durà a terme, ha assegurat als seus empleats que estan preparant un conjunt de mesures que es detallaran al llarg de la setmana vinent. "Són plans destinats a fer costat als nostres clients en aquests moments tan difícils", ha afegit Goirigolzarri.

D'igual forma, en l'àmbit de servei als seus clients, l'entitat estaria treballant a flexibilitzar les condicions de pertinença al programa de relació 'Per Ser Tu', per a aquells clients que s'estan veient afectats per la situació actual, tant en termes de caiguda d'ingressos com per pèrdua de valor dels seus fons d'inversió i operativa dels pagaments amb targetes de crèdit.

Arxivat a:

Destacats